AMD ekran kartlarının DirectX 9 ile sorunu var mı?

İşletim sistemi
Windows 10

Benker

Kilopat
Katılım
16 Mayıs 2014
Mesajlar
193
Çözümler
2
Yer
Adana, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen gün Call Of Duty 4 aldım. Çalıştırdığımda 640x480 çözünürlükte açıldı. Ayarları yapıp normal çözünürlüğe (3440x1440) getirdiğimde ise bilgisayar kilitlendi.

Bilgisayarı yeniden başlatıp oyunu safe modda açıyorum, orada "tavsiye edilen ayarlarda oynat" diyorum, ya yine 640x480 oynatmaya kalkıyor ya da bilgisayarı kilitliyor.

Üşenmedim Full HD başka monitör kurdum, bir türlü 1920x1080 çözünürlükte de oynatamadım.

Aklıma eski COD2 ve COD3 oyunlarımın hala yüklü olduğu geldi. Onları oynatmayı denedim. 2 yi oynatmadı, 3 ü oynattı ama grafik ayarlarıyla oynayınca yine sapıttı ve şimdi onu da oynatmıyor.

Sistem yeni, güçlü ve sorunsuz bir sistem. Ekran kartım RX 6800. Bu eski oyunlar DX9 ile çalışıyor sanıyorum. Sorun bununla mı ilgili acaba? Ne yapmamı önerirsiniz?
 
DirectX 9 yükleyip denediniz mi?
 
ETS 2 öyle çok eski bir oyun değil hatta sürekli güncellenen çok modern bir oyun. Sizin ki daha farklı bir sorun sanıyorum. Eğer steam üzerinden oynuyorsanız oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi deneyin.

Bende ekran kararmıyor. Oyunun yeni ayarlarını onaylamamı bekleyen bir pencere ekranda sabit kalıyor ve ben, ne o pencerenin içine, ne de açık olan diğer uygulamalara müdahale edemiyorum. Fare imleci ekranda dolaşıyor ama tıklamak iş görmüyor. Tek çare bilgisayarı yeniden başlatmak oluyor.
 
Muhtemelen eski oyunlarda sıkıntı çıkarıyor bu kartlar hocam. Ben de RX 5600 XT kullanıyorum, Witcher 1 ve Witcher 2'de düşük FPS(10-20 sabit) almıştım. Sanırım bu yeni nesil ekran kartları tasarlanırken "bunlar bu kartı alıyosa eski oyunları oynamazlar, işleri yoktur herhalde" diyip eski oyunlara olan desteği kesiyorlar sanırım başka açıklama bulamıyorum, zira oyun optimizasyonu kötü olsa herkes bu sorundan muzdarip olurdu.
 

Dosya Ekleri

  • DX9.PNG
    DX9.PNG
    15,5 KB · Görüntüleme: 44

Yeni konular

Geri
Yukarı