AMD Ekran Kartlarının Ömrü Daha Kısa Oluyor Söylentisi

Sizce İ5 6402p ile GTX 1070 darboğaz yapar mı yada RX 580 ile yapar mı cevaplarsanız çok menmun olurum.

Sizce İ5 6402p ile GTX 1070 darboğaz yapar mı yada RX 580 ile yapar mı cevaplarsanız çok menmun olurum.

Hangi oyun ya da uygulamaları kullanacaksınız ağırlıklı olarak? Dediğin gibi darboğaz genel bir kavram değil, yapılacak eyleme göre konuşulması gereken bir şey.

Bende de i5-6500 var, en son çıkan Assassin's Creed serileri, GTA V, Battlefield 1 gibi oyunlarda yüksek FPS'ler alamıyorum. Ekran kartım da Sapphire Nitro+ RX 480 OC, 1080p'de bu oyunlarda ekran kartı gücümün bir kısmı boşta kalıyor. Bu artan gücü yüksek çözünürlük için kullanıyorum.

Örneğin Assassin's Creed Syndicate'i 30FPS ile sınırladım, oyun çözünürlüğü de 3K yaptım, görüntü harika

GTA V'te 1080p'de şehir içlerinde 45-50'lerde dolaşıyorum, tamamen işlemci yetmediği için. Biraz kalabalığı ve distance scaling'i azalttım, işlemci yükü azaldı. Ama ekran kartımın sadece %40-50'si kullanılıyordu. Ben de çözünürlüğü 2688x1512 yaptım, üstüne SMAA ve FXAA uyguladım, görüntü film gibi oldu.

Kısacası, işlemcinin artan gücünü oyuna yönlendirme şansınız pek yok, ancak ekran kartınızın artan gücüne yapacak bir şeyler her zaman bulursunuz.

Ben sapphire Nitro+ OC serisi bir RX 580 öneririm. 1430MHz hız ile diğer bütün RX 580'lerden ve GTX 1060'lardan önde. 1070'i geçemese de hemen kuyruğundan geliyor. Üstelik ilerisi için daha çok şey vaad ediyor, zira Nvidia tüm serinin mimarisini sıfırdan tasarladı, AMD ise hala eski RX serilerinin mimarisinde devam ediyor. Bu da gelecekte gelecek sürücülerin bizi yarı yolda bırakmayacakları anlamına geliyor.

Freesync'in ucuz olması da cabası.

Dostum BF1 ve Reinbow S.S (R6) Oynayacağım Warframe oynuyacağım İ5 6402p ile sorun yaşarmıyım diyorsun yani sinir bozucu bir durum bu ya İ5 6. nesil bir işlemci nasıl böyle zayıf olurya.

i3 8100 ile GTX 1060 darboğaz yapıyor. RX 580 ile hemen hemen aynı güçteler. Sonuç olarak büyük ihtimal yapacaktır. Özellikle BF 1 ve GTA V gibi oyunlarda.

i3 8100 ile GTX 1060 darboğaz yapıyor. RX 580 ile hemen hemen aynı güçteler. Sonuç olarak büyük ihtimal yapacaktır. Özellikle BF 1 ve GTA V gibi oyunlarda.

Dostum RX 580'de yapar mı sence performans olarak denk olsalar da herkes al geç diyor ?

2014 yılında aldığım Asus R9 270'i halen kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Dostum BF1 ve Reinbow S.S (R6) Oynayacağım Warframe oynuyacağım İ5 6402p ile sorun yaşarmıyım diyorsun yani sinir bozucu bir durum bu ya İ5 6. nesil bir işlemci nasıl böyle zayıf olurya.

Bendeki işlemci i5-6500, sizin kinden çok az daha hızlı. Sadece işlemci yüzünden sorun yaşadığım oyunlar şu şekilde;
GTA V, şehir içlerinde aşırı kalabalıkta 47-48 FPS'e düşüyor.
Battlefield 1; hikaye modunda 80-100FPS veriyor ancak online'de 40-50'lere düşüyor. Zaten min sistem gereksinimi online için i5-6600K.
Assassin's Creed Origins; VM koruması yüzünden oyunun menüsünde bile işlemci kullanımı %60-70 civarı, şehir içlerinde 28-30'lara iniyor. Ben de çareyi çözünürlüğü arttırıp grafik kalitesini fulleyip oyunu 30FPS'e sabitlemekte buldum.
Assassin's Creed Odyssey; aynı VM koruması bunda da var. Ancak biraz daha yükü azaltmışlar. Bunda 33-35'lere düşüyor. Yine aynı şekilde 30FPS'e sabitledim, çözünürlüğü arttırdım.
Assassin's Creed Syndicate; çevre detayı ultrada iken 50'lere iniyor. İşlemcinin kaldıramadığı kadar drawcall yapıyor.

Bunlar dışında 60'ın altına inen oyun yok.

eski amd ekran kartlarında bu tür sorunlar vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…