AMD eski ekran kartlarını yazılımla yavaşlatabilir mi?

ZamanTaciri

Megapat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Meslek
Gıda Laboratuvarı'nda Analist
Arkadaşlar hemen sistemimi yazayım.
  • R5 5600
  • Asus ROG RX6700XT
  • 32GB DDR4 3600mhz
  • 750w Corsair CX750F

Bugün yeni yayımlanan AMD ekran kartı sürücüsünü yükledim. Eski sürümüm 23.12.1 idi. Yeni sürüm 24.1.1 oldu. Ancak yüklemeden sonra Battlefield 2042, AC Mirage ve Starfield oyunlarında anlık donmalar başladı. Özellikle BF 2042 oyunu oynanamaz hale geldi.

Ekran kartım 55 derece ve işlemcim 65 derece üzerine çıkmıyor. Direkt eski sürücüye döndüm ve hiç bir sıkıntı kalmadı. Bunun sebebi ne olabilir? Bugünden sonra hiç güncelleme yapmayacak mıyım? Hurafe gibi olacak ama bilerek yavaşlatma gibi bir şey olabilir mi? Apple bu yüzden dava kaybetti ve büyük şirketler artık korkutuyor. Yoksa tamamen AMD'nin beceriksizliği mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski sürüme geri dön. Tam tersi AMD kartlar yazılımla daha performanslı hale gelip şarap gibi yıllanırlar.

20 tane performans artıran sürücü çıkarırken bir şey yok, 1 tane performans düşüren sürücü çıkınca "AMD, Apple'a mı dönüşüyor!?!?!?".

AMD'nin beceriksizliği, 24.1.1 büyük bir güncelleme olduğu için bazı şeyleri bozmuşlardır yine. Kullandığınız sürüm stabil ise bir süre daha onda kalın derim.
Bilerek yavaşlatacaklarını sanmıyorım, bu "yavaşlatma" onlara bir şey kazandırmıyor aksine kaybettiriyor.

Zorda kalmadıkça AMD kartların yazılımlarını güncellemeyin. Eğer zorunda olursanız en stabil olanı kaydedin yedekte dursun. Güncel olan iyi anlamına gelmiyor. Yıllarca AMD Radeon kart kullandım acı tecrübeler edindim maalesef.

Bu olan NVIDIA içinde geçerli hatta NVIDIA daha fazla güncelleme yayınlıyor.

Eski sürüme geri dön. Tam tersi AMD kartlar yazılımla daha performanslı hale gelip şarap gibi yıllanırlar.

20 tane performans artıran sürücü çıkarırken bir şey yok, 1 tane performans düşüren sürücü çıkınca "AMD, Apple'a mı dönüşüyor!?!?!?".
Hocam performans düşmüyor oynanamaz hale getiriyor. Sorun 120 den 100 e düşüş değil ki. 120 den anlık olarak 50 ye düşmesi ve sürekli olması.

Hocam performans düşmüyor oynanamaz hale getiriyor. Sorun 120 den 100 e düşüş değil ki. 120 den anlık olarak 50 ye düşmesi ve sürekli olması.

Bazen kurulumda da hata olabiliyor. Eğer Radeon Software üzerinden güncelleme yaptıysan komple sürücüyü kaldırıp (ben AMD Cleanup Utility kullanırdım) son sürücüyü baştan kurabilirsin.

Buna rağmen tam gaz devam ediyorsa eski sürücüye geri dönmekte fayda var. AMD bazen böyle yamuk sürücüler çıkarıyor, 2 sene 6600 XT kullandığım dönem yalnızca 1 kere karşılaşmıştım bu tarz bir olayla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı