AMD FidelityFX Super Resolution Teknolojisini Destekleyecek Oyunlar Ortaya Çıktı

Yukarıda bunun cevabını verdim. Konuya ortadan girerek yorum yapmanın manası yok. NVIDIA'da RTX-DLSS için paraya ek bir işleme birimi alıyorsunuz. AMD ise bunu yazılımsal olarak getireceğini belirtiyor ve skalasını eski kartlara kadar genişletiyor. Hala aynı bakışla yorum yapmak "mantıksız" bir argüman.

Aynen. AMD, kullanıcı dostu ve F/P bu olsa gerek vallahi. Az paraya performans ve bir sürü özellik. Bir de RT gelse. Bu RT LoL'e gelse üstelik. Ben NVIDIA'cıları çıldırtırım vallahi :D.

Ama şakasına takılırım tabi ki. Maksadım eğlenmek.
 
Çıktığı ilk gün kullanamayacağım maalesef. RX 570 kullanıcısıydım kartım bozuldu hala servisten gelecek cevabı bekliyorum. Muhtemelen piyasada kart olmadığından düşük model bir kart veya para iadesi teklif edecekler. Nasip değilmiş bu teknolojiyi kullanmak ne yapalım. :(
 
Oyunlar değil de desteklenen kartlardan bahsetsek? 🤔

NVIDIA GTX 1000/16xx/Titan, AMD RX 400/500/Vega/5000/6000 ve çoğu APU işlemci şu anda kağıt üzerinde yazan. Burada daha önemli olan mimarisi HLSL Shader Model 6.4 destekleyen grafik birimlerinin destek alabileceği. Fakat AMD bizzat bazı serileri engellemezse DX11 ve üzeri destekleyen tüm kartlar çalıştırabilir. Buna da R serisi AMD, GT, 700/900 serisi NVIDIA'ları da dahil edebiliriz.
 
Şunu kabul etmek lazım: Ne kadar ekmek o kadar köfte. Kalkıp yazılım sayesinde FPS yükseltmesi sağlayacak bir teknoloji ile RTX-DLLS birimi olan kartları karşılaştırıp "kesin güzel olmayacak" demek felaket bir bakış açısıdır. İsteyen istediği firmanın fanboyluğunu yapabilir tabii.
 
Şunu kabul etmek lazım: Ne kadar ekmek o kadar köfte. Kalkıp yazılım sayesinde FPS yükseltmesi sağlayacak bir teknoloji ile RTX-DLLS birimi olan bir kartları karşılaştırıp "kesin güzel olmayacak" demek felaket bir bakış açısıdır. İsteyen istediği firmanın fanboyluğunu yapabilir tabii.
Sonuç olarak kullanıcının çıkarına. Sevmiyorsunuz diye, deneyim edinmeden laf atmanın bir anlamı yok. Ben memnum kaldım.
 
Şunu kabul etmek lazım: Ne kadar ekmek o kadar köfte. Kalkıp yazılım sayesinde FPS yükseltmesi sağlayacak bir teknoloji ile RTX-dlls birimi olan kartları karşılaştırıp "kesin güzel olmayacak" demek felaket bir bakış açısıdır. İsteyen istediği firmanın fanboyluğunu yapabilir tabii.

Fanboylara laf anlatamazsın dostum, kendi hallerine bırak.
 
AMD, yazılımsal bir desteği kendi firmasında olmayan kartlara bile getiriyorken NVIDIA'nın pahalı bir teknolojisi ile karşılaştırmak gerçekten çok manasız. Destek olmak ve zamanla geliştirilebileceğini savunmak yerine anlam veremediğim bir kıyas aramak art niyetli olmaktır. Bu açık.

NVIDIA bu konuda "donanımsal" yaptığından bu kadar iyi sonuçlar edinilebilmekte.
 
@PashaReyiz

Bunu da fiyatlarına yansıtıyor zaten. Burada GTX 1000 serisi bir kartı olan kullanıcılar için FPS artışını AMD sağlıyorsa "desteklenir" bir içeriktir.

AMD'nin teknolojisi çok daha yeni olacaktır ve çok az oyunda desteklenmektedir DLSS ise oturmuş ve sektörde kabul edilmiş bir teknolojidir 2-3 demo ile "AAA muhteşem" deyip gaza gelmenin bir anlamı yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı