AMD Fluid Motion Frames teknolojisi 24.1.1 sürücüsü ile tam sürüm olarak yayımlandı

• Konuyu başlatan 662040
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 116
  • Görüntüleme 13.769
En az 60 FPS de açın diyor zaten.

Açtık yine aynı. Gülmek yerine biraz oku.

Sen zaten 70-80 FPS alıyorken az akıcılık hissedersin. Üstüne bunu açınca gecikme biniyor ve fark olmuyor çok.

Adam 150 FPS alırken bunu açsa nasıl hissedecek çalışıp çalışmadığını.

Son düzenleme:
Açtık yine aynı. Gülmek yerine biraz oku.

Olay zaten düşük FPS'de bile bunu hissetmen.
Sen zaten 70-80 FPS alıyorken az akıcılık hissedersin. Üstüne bunu açınca gecikme biniyor ve fark olmuyor çok.

Adam 150 FPS alırken bunu açsa nasıl hissedecek çalışıp çalışmadığını.
Olay tam anlamıyla sadece gecikme değil bence. AFMF'nin ürettiği kareler de kalitesiz, kendisini hissetirmiyor gibi. Gecikme yüksek olsa dahi akıcılığı hissedersin fakat AFMF onu da tam hissetirmiyor, zar zor hissediyorum ben.

Teknolojiyi anlayamadım. 60-70 FPS iken açıyorum iyi güzel 150'ye fırlıyor tamam da hiçbir değişiklik yok. Aksine akıcılığı kayboluyor bence.

Sende aramıza hoş geldin. :) Bunca sayfa bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bir kişi daha geldi aramıza.

Olay tam anlamıyla sadece gecikme değil bence. AFMF'nin ürettiği kareler de kalitesiz, kendisini hissetirmiyor gibi. Gecikme yüksek olsa dahi akıcılığı hissedersin fakat AFMF onu da tam hissetirmiyor, zar zor hissediyorum ben.

80 FPS akıcılığı vardır bir de 160 FPS akıcılığı vardır. Sen bunu açınca FPS 160 oluyor mu oluyor. Peki hissettiğin akıcılık hangi değelerde yine 80 FPS. Üstelik kamera harektleri daha ağır oluyor. AMD'nin kendi overlay uygulamasına bakarsan %99 FPS AFMF kapalı haline çakılıyor. Eee soruyorum bu FPS bu kadar dans ederken neden biz AFMF'nin kapalı halinin hissini alıyoruz? Çünkü ani hareketlerde kendini kapatıyor teknoloji. Eeee biz robotmyuz düz gideceğiz de FPS düşmeyecek. Bir oyun oynarken çatışmaya veya aksiyona girdiğini düşün. Ne yani bu sürekli açılıp kapanacak mı?

Test edenler de 150-200 FPS alırken mi test ediyor hiçbir fikrim yok. Zaten Monitör Hz değerlerinden üstünü alsanız bile farkı hisedemezsiniz. AFMF kapalıyken akıcılık neyse AFMF açıkken de akıcılık o olur.

Son düzenleme:
1706120844079.png
Bende yok Super Resolution seçeneği bulunmuyor malesef.

FPS oyunları için önerilmiyor. Diğer yavaş harektli oyunlarda az çok fayda sağlar.

Hocam, Radeon Slimmer uygulamasından hangilerini açık bırakmamız gerekiyor? Anlatırsanız iyi olur.

3 kısmın var bunlardan hangi kısımlarının tikini açık bırakmak lazım?
Sadece Radeon Settings ve Display Driver kalacak bu ikisi de ilk sekmede. Geri kalan her şeyi kapatabilirsiniz. Eğer monitör hoparlörünü kullanıyorsanız Audio yazan şeyler de açık kalacak bu kadar.

AMD'nin 29 Eylül 2023 tarihinde ön izleme sürücüsü olarak piyasaya sürdüğü AMD fluid Motion frames teknolojisi nihayet tam sürüm olarak piyasaya sürüldü.

Özet olarak bu teknoloji DX 11 ve DX 12 kullanan her oyunda sürücü üzerinden Frame Generation sağlayan bir özellik.

Bu sürüm ile gelen yenilikler:

Hocam ben denedim RX 6700XT kartımdan RDR 2 130 FPS alıyordum açtıktan sonra da hiçbir şey degismedi.

Hocam ben denedim RX 6700XT kartımdan RDR 2 130 FPS alıyordum açtıktan sonra da hiçbir şey degismedi.

Beta sürecide de bu şekildeydi. FPS yüksek olsa bile AFMF'nin kapalı halini hissediyordun. Benim kullanacağım bir özellik değil açıkçası. Beta sürücülerinin neredeyse hepsini denedim "Tam Sürüm" ile gelmesine rağmen eskisinden daha iyi değil.

FSR 3 modları veya resmi FSR 3 oyunları daha sağlıklı olacaktır. Bu teknolojinin gelme amacını hiç anlamış değilim. İleriki zamanlarda bunu daha da iyileştirirler veya bu işi daha farklı alanlara çekerler o zaman değişebilir. Şu an coğu kişi sizin gibi düşünüyor. Her gelen de aynı sizin gibi söylüyor emin olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı