NextGenCeo
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Asrock X670e Pg Lightning
Amd Ryzen 5 7600 X
Amd Radeon RX 7900 XT
32Gb DDR5 6000Mhz
1Tb Adata Legend 960 Max
Bitfenix Whisper 850w Gold Psu
- Cinsiyet
- Erkek
- Meslek
- Süpervizor
Elinize sağlık güzel yazmışsınız ancak. Bir ben değilim hissedemeyen. Bazen uzun yazmak ile değil denemek ile oluyor bu işler. Yazı yazarak bende 1000 FPS alıyorum derim. Bana bunu kimler demiyor. Ben kendim bunu size diyorum. Ben başından beri beta sürücülerini deneyen biriyim. Tam sürüm ile fark yok. Bu kadar diyorum.
Siz afmf ile iyi takılmalar dilerim. Ben FSR 3 modları ile mutluyum![]()
Aslında tam sürüm biraz daha optimize olmuş fark olarak. Neden dersen beta sürümde kullanırken kayıt aldığımda donuyordu driver ve WattMan veriyordu. Tam sürümde böyle bir sorun yaşamadım. Dediğim gibi 200FPS alıyordum şimdi 400FPS alıyorum ama fark yok yalan bu teknoloji diyen varlıklar var YouTube'da diğer sitelerde veya forumlarda. Adama soruyorsun monitörün kaç Hz? Cevap veriyor 144Hz ya da 180Hz. Yahu zaten 240Hz monitörün olsa, 200FPS oyunda alıyorsan ve bu teknolojiyi kullandığında FPS değerin 400 olsa bile sen 240Hz monitörde ancak 240Hz akıcılığı alırsın ve görürsün gözün ile. Üstünü sana monitör göstermediği için anlamasın, hissetmezsin tabii ki.
Bunu bile bile mi söylüyorlar, deliler mi yoksa rahatsızlıkları mı var hiçbir zaman anlamadım. Ben misal şu an Diablo 4'te zaten 190FPS'lere kadar alıyorum monitörüm 165Hz o yüzden bu teknolojiyi Diablo 4 oyununda denemek için açtım ve 245FPS kadar çıktı. Bana bir yararı oldu mu mu? Kesinlikle hayır çünkü monitörüm 165Hz. 165FPS üstü bana yararı yok aksine daha fazla ısı ve daha fazla elektrik tüketimi ile zararı var sisteme ve cebime.
Ama yarın Diablo 4 oyununa Ray Tracing özelliği gelecek. Geldimi bilmiyorum ama en son yoktu 2 gün önce. İşte Ray Tracing desteği geldiğinde misal AMD fluid Motion frame özelliği olsun FSR 3 olsun hepsi benim işime yarayacak misal. Yani biraz uzun vadede bizlere iyi gelecek teknoloji gibi ama umarım oyun yapımcıları nasılsa Frame Gen açıyorlar diye oyunları iyice optimize etmeden çıkartmaya başlamazlar piyasaya. Bu da bir diğer sorun gelecek içerisinde.
Bu arada ben takılma falan hiç hissetmedim. Anlık düşüş falan olmadı. FPS oynar normal ama benim kartta sende ki kadar oynamıyor. Sende 40FPS'lik oynamalar oluyor bunlar büyük farklar. Driver'lar ile uyumluluk artar zamanla. Büyütülecek bir sorun değil yeni çıkmış bir teknoloji için. Sorunsuzdur demiyorum zaman geçirdikçe göreceğiz sorunları ama şu anda, bence ilaç gibi bir teknoloji olmuş. Şahsi fikrim.
Son düzenleme: