AMD Fluid Motion Frames teknolojisi 24.1.1 sürücüsü ile tam sürüm olarak yayımlandı

• Konuyu başlatan 662040
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 116
  • Görüntüleme 13.727
Alan Wake 2 yani path tracing denilen illet bile en yüksek seviyedeyken 65-90 arası gidiyor. Takılma yok afmf açık. Oyun afmf kapalı FSR 2 açık şekilde 35-45FPS ve ben şahsen oynayamam ama afmf açınca oynanabilir oluyor hele ki path tracing kapatır ya da Low yaparsanız 100FPS üstü akıcı şekilde çalışıyor arkadaşlar.

Çok garip açıkçası. Neyse hocam zamanla bunun sonuçları daha da belli olur. Ben yine dedilerimin arkasındayım.

AFMF'yi şu an açılabilir bir teknoloji olarak görmüyorum. Aynı sorunu (Sorun olmasa bile) yaşayanlar da aynı şeyi düşündüğüne eminim. İleride çok daha gelişir FSR 3 kıvamına gelir o zaman çok daha iyi olabilir.

Şöyle bir soru işareti de var. 4-5 aydır gelişmekte olan bir teknoloji tam sürüme çıkıyor ve hemen hemen beta süreci ile aynı tepkiyi veriyor. O yüzden gelişse bile ne kadar gelişecek göreceğiz. :)

Çok garip açıkçası. Neyse hocam zamanla bunun sonuçları daha da belli olur. Ben yine dedilerimin arkasındayım.

Afmf'yi şu an açılabilir bir teknoloji olarak görmüyorum. Aynı sorunu (sorun olmasa bile) yaşayanlar da aynı şeyi düşündüğüne eminim. İleride çok daha gelişir FSR 3 kıvamına gelir o zaman çok daha iyi olabilir.

Şöyle bir soru işareti de var. 4-5 aydır gelişmekte olan bir teknoloji tam sürüme çıkıyor ve hemen hemen beta süreci ile aynı tepkiyi veriyor. O yüzden gelişse bile ne kadar gelişecek göreceğiz. :)

AMD benim çocukluğumdan gençliğimden beri yazılım konusunda kazmadır dostum. Hala kazmalar kim ne söylerse söylesin ben aksini iddia etmem bu konuda. Driver ve WattMan sorunlarını sene 2023'te ancak düzelttiler ki oda tamamen değil hani büyük çoğunlukla diyelim. Şimdi FSR olsun afmf olsun bunların öncüsü, geliştiricisi zaten NVIDIA. Ve NVIDIA artık bunu sistemi ve GPU pazarının bir eco sistemi haline getirdi bırak sadece ürün bakımından destek ve yazılım olarak driver şeklinde sunmayı.

İllaki gelişecek tabii ki ama ben AMD kullanıcısı olarak yazılım konusunda asla ve asla karşılaştırmıyorum NVIDIA ile. Teknoloji şu an yarım yamalak çalışıyor görüldüğü üzere. Zamanla gelişir eminim ama dediğim gibi bu tip teknolojileri her cihazda aynı performans ile çalıştırmak deveye hendek atlatmak ki AMD her zaman böyledir. Yani FSR 3 ve afmf inan sadece RX 7000 serisi ve sonrası için tasarlanmış olsaydı şu anki durumdan çok daha kaliteli ve sorunsuz olurdu. Ama işte rekabet edeceğim NVIDIA ile diye her GPU için desteklemek istediler. NVIDIA bilmiyordu sanki her GPU için açmayı DLSS 3 ve sonrasını. Ama bir yerden sonra donanımın desteği olması lazım yazılım olarak ileriye gidebilmen için.

Uzun lafın kısası klasik AMD diyor ve hayırlı geceler diliyorum. Çok teşekkür ederim bilmediğim birçok şeyi hemen bana anlattığın için sende diğer arkadaşlarda sağ olun.

@NextGenCeo hocam kaç FPS hissediyorsun afmf açıkken?

90 olduğu yerde 60 üzeri hissediyorum ancak hiç sabit kalmıyor FPS hiç hem de. Afmf kapattığım an direk 35-45 sinema modu yani net oyun, açınca güzel 60 FPS hissediliyor gözünle net şekilde ama dediğim gibi sabit değil. Ray Tracing Low yaparsam 100 üstü alıyorum ve 100FPS üstü hissi direk alıyorsun net. Ama bunları hissederken ben gecikmeyi hissetmiyor değilim.

Alan Wake 2 ağır oyun çok zor hissetmesi ama benim gibi 4K mouse kullanan FPS oyunları oynayan adam hissediyor o gecikme sürelerini o konuda emin olun aksiyona girince Alan Wake 2'de daha da hissedilir oluyor. Yapacak bir şey de yok bu konuda maalesef.

AMD benim çocukluğumdan gençliğimden beri yazılım konusunda kazmadır dostum. Hala kazmalar kim ne söylerse söylesin ben aksini iddia etmem bu konuda. Driver ve WattMan sorunlarını sene 2023'te ancak düzelttiler ki oda tamamen değil hani büyük çoğunlukla diyelim. Şimdi FSR olsun afmf olsun bunların öncüsü, geliştiricisi zaten NVIDIA. Ve NVIDIA artık bunu sistemi ve GPU pazarının bir eco sistemi haline getirdi bırak sadece ürün bakımından destek ve yazılım olarak driver şeklinde sunmayı.

İllaki gelişecek tabii ki ama ben AMD kullanıcısı olarak yazılım konusunda asla ve asla karşılaştırmıyorum NVIDIA ile. Teknoloji şu an yarım yamalak çalışıyor görüldüğü üzere. Zamanla gelişir eminim ama dediğim gibi bu tip teknolojileri her cihazda aynı performans ile çalıştırmak deveye hendek atlatmak ki AMD her zaman böyledir. Yani FSR 3 ve afmf inan sadece RX 7000 serisi ve sonrası için tasarlanmış olsaydı şu anki durumdan çok daha kaliteli ve sorunsuz olurdu. Ama işte rekabet edeceğim NVIDIA ile diye her GPU için desteklemek istediler. NVIDIA bilmiyordu sanki her GPU için açmayı DLSS 3 ve sonrasını. Ama bir yerden sonra donanımın desteği olması lazım yazılım olarak ileriye gidebilmen için.

Uzun lafın kısası klasik AMD diyor ve hayırlı geceler diliyorum. Çok teşekkür ederim bilmediğim birçok şeyi hemen bana anlattığın için sende diğer arkadaşlarda sağ olun.

Sizinde ellerinize sağlık hocam. Uzun ve bıkmadan benimle bu konuda tartıştığınız için.

AFMF biliyorsundur sende, ilk önce RX 7000 serisine geldi. Sonradan çok isteniyor diye RX 6000 serisine verdiler. Ben çok istendiği için verildiğini asla düşünmüyorum ama neyse işte.

Tek bir seri üstünde bile bunu getirselerdi yine farklı olacağını sanmıyorum. Eğer öyle olsa zaten RX 7000 serisi yeni bari onda sorunsuza yakın çalışması sağlanırdı. Beta sürecinde bile RX 7000 kullanıcıları denedi yine hemen hemen aynı şikayetleri dile getirdi. Hadi ben RX 6000 serisi kullanıyorum ama RX 7000 serisi kullanan insanların da bu gibi şikayetler söylemesi bence AMD'nin bu teknoloji için vadedilen şeyi vermemesidir. İnsanlar ekran kartı alırken içinde olan teknolojiler ile birlikte alıyor artık. Bu adamakıllı çalışamadıktan sonra ne işe yarar ki?

RX 7000 serisi çıktığı zaman kartların kutularının üstünde kos kocaman FSR 3 yazıyordu. Bir bakıyorsun FSR 3 daha piyasada yok. 2-3 ay sonra geldi. Yani NVIDIA ne dediyse zamanı zamanına yapıyor bu işi.

Düşünsenize bir ekran kartı alıyorsnuz kutusunun üstünde 3 tane özellik yazıyor ve o özellikler 2-3 ay sonra kullanıma sunuluyor. Sen bu ekran kartını alırken teknolojilerini sonra kullanmak için mi aldın mesela? Hayır. AMD bazı konularda afedersiniz ama öküzlük yapıyor.

Mesela bu teknoloji bende sorunsuz çalışsa ben çalışıyor derdim. Ama yok. Benim de ümitlerim vardı bu teknoloji hakkında. 7 tane beta güncellemesinin hepsini test etmiş biri olarak hayal kırıklığına uğradım.

Okuduğunuz için teşekkürler. :)

Arkadaşlar 24.1.1 Driver'larda şu an sorun var her oyunda FPS düşüşleri ve stutter gibi sorunlar mevcut. Bir önceki Driver'a geçin 23.12 ve onda kalın şimdilik. Ek bilgi olarak yazalım bunu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı