Çözüm AMD FreeSync ve NVIDIA G-Sync açıldığında titreme, ekran çizgileri ve parlaklık sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, birçok insan FreeSync veya G-Sync açınca bu sorunlardan müzdarip. Kendimce yardım etmeye çalıştım, umarım işinizi görür.

144 Hz'lik monitörünüz var ise masaüstüne sağ tık yapıp, Radeon ayarları diyoruz. Ekrana geliyoruz, sol altta ekran özellikleri sekmesi var. Burayı iyi okuyun buradan sonrası önemli.
Ekran özelliklerimizden FreeSync'in hangi Hz'lerde çalıştığına bakmamız lazım. FreeSync açıksa altta 48-144 arası yazacaktır. Ondan sonra ekran yenileme hızımıza bakmamız gerekiyor.
Ekran yenileme hızınız büyük ihtimal 143.993 civari bir şey olacaktır. Monitör 144 Hertz veremediğinden FreeSync ekran yırtılmalarına, çizilmelere, titremelere ve parlaklık yırtılmalarına yol açıyor.
Şimdi sorunumuzu anlamış olduk, geldik çözüme.
Hemen sağ tarafta ekran çözünürlüğü oluşturma var. Ekran özelliklerinizin ne olduğunu zaten bir önceki bahsettiğim yerde öğrenebilirsiniz, oraları doldurun. Hertz kısmına (en yukarıdaki kısım) 145 girin. Böylelikle ekranınız sabit bir şekilde 144Hz'de çalışacak ve FreeSync sorunları ortadan kalkacaktır.
Kaydedip çıkıyoruz. Masaüstüne geliyoruz, sağ Click yapıp, görüntü ayarları diyoruz. Gelişmiş seçeneklerden(Hertz ayarlama menüsünden) ayarlamış olduğumuz 145Hz'yi seçiyoruz. Reset atıyoruz bilgisayarımıza ve geçmiş olsun, artık kurtuldunuz :).
Duruma göre 60-75-165-240 Hertz monitörlerin ayarlanacak HZ değerleri değişebilir. Fazla olmamak suretiyle 1-2 Hertz arttırabilirsiniz sorunu ortadan kaldırmak için. Bu çözümü uzun zamandır araştırıyordum lakin hiçbir yerde bulamamıştım. 3 günlük uğraşlarım sonucunda kendimde bizzat deneyip, bu sorunu ortadan kaldırmış oluyorum.

İyi forumlar :)

Not: Bu ayarlar sadece AMD panel içindir. Elimde NVIDIA kart olmadığı için deneyemedim lakin ekran ölçeklendirmesi NVIDIA içinde bulunuyor. Mantıken aynı şekilde adımları uygulayabilirsiniz.

Başka hiçbir ayarla oynamaman lazım, otomatik ona göre değerler veriyor çünkü. İlginç böyle tepkiler vermemesi lazım. Monitörün nedir?
Hocam konuyu canlandırmak istedim zira radeon yerini adrenalin aldı. Aynı sorunu 240hz 2k monitörümde yaşıyorum FPS500-600 ancak görüntüde bariz kırılmalar ve titremeler yaşıyorum. Bahsedilen ayarları adrenalinde bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

Sorunum aşağıda bıraktığım video gibidir. Linki açtıktan sonra direkt oynatın indirmenize gerek yok;
My files - UploadNow.io

3 senedir AMD kullanıyorum aynı sorun Nvidia ekran kartımda da vardı. Nedense şimdi bakayım belki düzeltirim diyip bunu görünce tembel insan olduğumu anladım. Rehber işime yaradı artık flicker yapmıyor ekranım. Teşekkür edeerim :)

3 senedir AMD kullanıyorum aynı sorun Nvidia ekran kartımda da vardı. Nedense şimdi bakayım belki düzeltirim diyip bunu görünce tembel insan olduğumu anladım. Rehber işime yaradı artık flicker yapmıyor ekranım. Teşekkür edeerim :)
Hocam ben tam olarak çözemedim , adımları anlatabilir misiniz? Nasıl yaptınız?

Hocam ben tam olarak çözemedim, adımları anlatabilir misiniz? Nasıl yaptınız?

Hocam AMD'yi açın. Ayarlara girip Ekran kısmına gelin. Sağ tarafa dikkatli bakarsanız özel çözünürlükler bölümü var. Oradan yeni oluşturun ve en üstteki Yenileme hızını monitör hızınız ne ise onun üstüne bir ekleyin. Yani 144 Hz ise 145 yapın. Daha sonra tamam deyin. Bunu yapınca ekran git gel yapabilir.

En son ana ekrana gelip masaüstüne sağ tıklayın ve görüntü ayarları deyin. Sonra en altan gelimiş görüntü ayarlarına tıklayın ve aşağıda bulunan yenileme hızını 145 olarak seçin. Bu kadar :).

Hocam merhabalar , dediğiniz yeri gördüm.
Özel çözünürlük oluştur dedikten sonra yenileme hızını 244hz monitörüm olduğu için 245 yapıyorum ve tamam diyorum.
Ancak aşağıdaki gibi bir hata alıyorum.
Bu hatayı aldıktan sonra ''tamam'' a basıyorum ancak tekrar kontrol amaçlı bakınca 240 da kaldığını görüyorum.
1736107380940.png

Hocam merhabalar , dediğiniz yeri gördüm.
Özel çözünürlük oluştur dedikten sonra yenileme hızını 244hz monitörüm olduğu için 245 yapıyorum ve tamam diyorum.
Ancak aşağıdaki gibi bir hata alıyorum.
Bu hatayı aldıktan sonra ''tamam'' a basıyorum ancak tekrar kontrol amaçlı bakınca 240 da kaldığını görüyorum.
1736107380940.png
Düzenleme yapmak istiyorum, monitörüm 240hz ve ben 241 hz yazıyorum. Ancak aşağıdaki gibi gözüküyor ve hata veriyor.
1736107561622.png

merhaba arkadaşlar, birçok insan FreeSync veya G-Sync açınca bu sorunlardan müzdarip. Kendimce yardım etmeye çalıştım, umarım işinizi görür.

144 Hz'lik monitörünüz var ise masaüstüne sağ tık yapıp, Radeon ayarları diyoruz. Ekrana geliyoruz, sol altta ekran özellikleri sekmesi var. Burayı iyi okuyun buradan sonrası önemli.
Ekran özelliklerimizden FreeSync'in hangi Hz'lerde çalıştığına bakmamız lazım. FreeSync açıksa altta 48-144 arası yazacaktır. Ondan sonra ekran yenileme hızımıza bakmamız gerekiyor.
Ekran yenileme hızınız büyük ihtimal 143.993 civari bir şey olacaktır. Monitör 144 Hertz veremediğinden FreeSync ekran yırtılmalarına, çizilmelere, titremelere ve parlaklık yırtılmalarına yol açıyor.
Şimdi sorunumuzu anlamış olduk, geldik çözüme.
Hemen sağ tarafta ekran çözünürlüğü oluşturma var. Ekran özelliklerinizin ne olduğunu zaten bir önceki bahsettiğim yerde öğrenebilirsiniz, oraları doldurun. Hertz kısmına (en yukarıdaki kısım) 145 girin. Böylelikle ekranınız sabit bir şekilde 144Hz'de çalışacak ve FreeSync sorunları ortadan kalkacaktır.
Kaydedip çıkıyoruz. Masaüstüne geliyoruz, sağ Click yapıp, görüntü ayarları diyoruz. Gelişmiş seçeneklerden(Hertz ayarlama menüsünden) ayarlamış olduğumuz 145Hz'yi seçiyoruz. Reset atıyoruz bilgisayarımıza ve geçmiş olsun, artık kurtuldunuz :).
Duruma göre 60-75-165-240 Hertz monitörlerin ayarlanacak Hz değerleri değişebilir. Fazla olmamak suretiyle 1-2 Hertz arttırabilirsiniz sorunu ortadan kaldırmak için. Bu çözümü uzun zamandır araştırıyordum lakin hiçbir yerde bulamamıştım. 3 günlük uğraşlarım sonucunda kendimde bizzat deneyip, bu sorunu ortadan kaldırmış oluyorum.

İyi sosyaller :)

not: Bu ayarlar sadece AMD panel içindir. Elimde NVIDIA kart olmadığı için deneyemedim lakin ekran ölçeklendirmesi NVIDIA içinde bulunuyor. Mantıken aynı şekilde adımları uygulayabilirsiniz.

Sen nasıl bir kralsın dayı ya.

Hocam bende ekteki gibi hata veriyor nasıl çözdünüz sizde verdi mi?

Vallahi bende hata almadım mutlaka çözünürlük ayarlarını yanlış yerden yapıyorsun ondan hata veriyor video izle YouTube'dan AMD ekran çöz oluşturma diye sonra düzelecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı