AMD FX 6100 GTX 950 Sistem Düşük Performans Sorunu

MoreThanBlue

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi forumlar.
  • İşlemci: AMD FX 6100 4100 MHz. OC Fan:contact21
  • Anakart: ASUS M5A78L-M USB3
  • RAM: GSkill 4x2 (8 GB) 1600 MHz
  • Power: Cooler Master B600 v2.
  • Ekran Kartı: MSI GTX 950 2G
  • Kasa: Zalman Z3 Plus
  • İşletim Sistemi: Win 8.1 Pro
Arkadaşlar 1 hafta önce 4-5 yıllık ATI Radeon HD 5670 1 GB 128 Bit eski ekran kartımı kullanıyordum. LoL'de 250 ile 300 arası FPS alıyordum orta ayarlarda. ARMA 3'te ise eski ekran kartım normalde 20-22 FPS veriyordu. GTX 950 ise 25-28. 630 TL'yi +2 FPS için mi verdim? Bende mi bir sorun var? Şimdi ise sadece ARMA 3 için aldığım ekran kartım LoL'de 90 ila 140 arası FPS veriyor orta ayarlarda. Sizce sorun ne olabilir? Darboğaz yaptığını hiç sanmıyorum.
  • NOT: ARMA 3 Multiplayer

Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse aynı sistemi kullanıyoruz. Arma3'ü ücretsizken deneme fırsatım oldu bende senin gibi değerler aldım. Ekran kartı güncellemesi sonrasında CS:GO'da FPS düşüklüğü yaşadım, uzun uğraşlar sonucu düzeltebildim. LoL oynamadığım için fikrim yok.

Maalesef bir sorun yok, baktığım testlerde de benzer sonuçlar alınmış. GTX950 üst düzey bir ekran kartı değil. HD 5670 ile o kadar FPS normalde alamamanız lazım, ilginç geldi bana.

Ek olarak GTX950 ile yüksek ayarlarda sabit 30FPS alınıyordu izlediğim videoda. Siz eğer Altis Life gibi çok fazla ekleme olan bir mod oynuyorsanız ayarları düşürerek FPS'i arttırabilirsiniz.

Öncelikle herkese iyi sosyaller arkadaşlar.
  • İşlemci: AMD FX 6100
  • Soğutucu: Contact 21
  • Ekran Kartı: MSI GTX 950 2G 128 Bit
  • Power: Cooler Master B600
  • Anakart: ASUS M5A78L-M USB3
  • Kasa: Zalman Z3 Plus
  • Sistem: Windows 8.1 Pro
Not: Bütün güncellemeler yapılmıştır.

Eski kasamdan kalma ATI Radeon HD 5670 DDR5 1 GB 128 Bit ekran kartım vardı, 5 yıllık falan. Şu anki ekran kartımı yeni aldım. Eski ekran kartım ile LoL'e girdiğimde 250-350 arası FPS alıyordum, ayarlar orta. Aynı şekilde CS:GO girdiğimde ayarlar orta 250-350 arası. Ekran kartımı alıp bir sevinçle taktım, CS:GO giriyorum ayarlar aynı, FPS 100'ü zor goruyor. GPU kullanımı en fazla %25-30 arası. Metro Redux giriyorum GPU kullanımı %99. LoL giriyorum GPU kullanımı %23-24, FPS en fazla 89-100. Sırf ARMA 3 için aldığım kartla oyuna giriyorum, single player ayarlar full, GPU kullanımı %75-99, FPS 70-140. ARMA 3 MP giriyorum, hüsran üzerine hüsran. GPU kullanımı %24 en fazla. FPS anlık 10'lara düşüyor, stabil 25-40. Tek sorun bunlar da değil, bilgisayarın açılması 1 dakika 50 saniyeleri buluyor. Başlangıçta açılan sadece 2-3 program var. Sevinçle kendi çapımda dizdiğim sistem böyle uğraştırıyor beni dostlar. Darboğaz mı yapıyor desem, oyun mu seçiyor darboğaz yapması için? Millete bakıyorum eski laptoplarla adam 45 FPS stabil alıyorum diyor üzülüyorum. Sistemimde bir sorun olduğunu biliyorum ama nedir bu sorun? Epey bir uzun oldu ama yardım ederseniz çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı