AMD FX 6300 R9 280X Sistem Donma Sorunu

tuncsonmez

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar. Uzun süredir bilgisayarımda çeşitli hatalar alıyorum. Bunların bazılarını sizlerle paylaşıp yardım almak istedim.

Sistem Özelliklerim:
  • 8 GB RAM
  • R9 280X Ekran Kartı
  • AMD FX X6 6300
  • MSI 970 A-G46
Öncelikle BIOS ve ekran kartı sürücüm güncel. Daha önce yaşadığım sürekli olan mavi ekran hataları yüzünden bugün Windows 10 temiz kurulumu yaptım. Bugün de bilgisayar kilitlenmeye başladı. Öncelikle başta Origin üzerinden FIFA 15'i kurarken kilitlendi. Daha sonraki de YouTube'da video izlerken kilitlenmişti. Bu arada ses dahil donup kalıyor ve tek çare sistemi yeniden başlatmak oluyor.

Anladım ki sorun Windows'ta değil -galiba-. O yüzden size danışmak istedim. Çünkü mavi ekran verdiği zamanlarda da epey fazla miktarda temiz kurulum yapmıştım ve her birinden sonra ayrı ayrı başka hatalar boy göstermeye başladı.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
OC yaptınız mı?
Sorun belleklerinizde olabilir. MemTest programı ile başlangıç usb oluşturup kontrol edebilirsiniz.
OC yapmadım. Yine de her ihtimale karşı dün BIOS'u varsayılan ayarlara döndürmüştüm. Memtest sonucu hiçbir error çıkmadı. Yaklaşık 8 saat test yaptım.

Üstüne belki sorun vardır diye HDTune ile test yaptım. Sonuçlar şöyle:

Adsız1.png Adsız2.png

Hd tune testinden yola çıkarak sata kablosunu değiştirmeyi deneyin. Manyetik alan olmamasına dikkat edin. Eğer sorun devam ederse HDD servislik olabilir.

Healt sekmesine de crc count çok önemli değil, bad sector olmaması çok iyi, low level formata gerek yok.

Benimde böyle bir sorunum var konu da açtım ama çözümünü bulumadım bende de donduğunda disk %100 oluyor şu sıra biraz kesildi gibi ama net olarak şu donanım veya yazılımdan diyemiyorum.

Bilgisayar az önce tekrar kilitlendi HDTune taraması sonucu bad sector yok peki ne olabilir arkadaşlar?

Yeni bir sata kablosu bulma imkanım yoktu bende DVD Writer'ın sata kablosunu HDD'ninkiyle değiştirdim. Ancak sonuç yine aynı. Kablo zarar görmüş olabilir ibaresi hala var HDTune'da.

Healt sekmesine de crc count çok önemli değil, bad sector olmaması çok iyi, low level formata gerek yok.

Benimde böyle bir sorunum var konu da açtım ama çözümünü bulumadım bende de donduğunda disk %100 oluyor şu sıra biraz kesildi gibi ama net olarak şu donanım veya yazılımdan diyemiyorum.
Bence benim bilgisayarda yazılımla alakalı olması imkansız. Çünkü her mavi ekran verdiğinde temiz kurulum yapıyorum (çünkü windows açılmaz hale geliyor). En son mavi ekrandan sonra bir kurulum daha yaptım şimdi de mavi ekran vermiyor kilitlenip kalıyor. Donanımlardan birinde arıza var ancak acaba hangisinde?

Sıcaklıklar ne durumda? HW monitor ile bakabilirsin, mavi ekranın içeriğinede bakabilirsin C:\Windows\Minidump yoluna kaydedilir.

Sıcaklıklar ne durumda? HW monitor ile bakabilirsin, mavi ekranın içeriğinede bakabilirsin C:\Windows\Minidump yoluna kaydedilir.
Bilgisayar kilitlendiği an bakamıyorum ancak şu an işlemci 37, sistem 48, ekran kartı 40, hdd ise 34 derece. Yeni format attığımdan beri mavi ekran almadığım için minidump yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı