AMD FX 6300 ve SAPPHİRE R9 280 Tabanlı Sistem Yükseltme

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ticari Bankacılık
Öncelikle merhabalar.

Sistemimi kısaca özet geçeyim:

• AMD FX 6300 İŞLEMCİ
  • ASUS M5A97 R 2.0 ANAKART
  • SAPPHİRE R9 280 DUAL X Ekran Kartı
  • THERMALTAKE PERFORMER SIVI SOĞUTMA 2 FANLI
  • AEROCOOL STRİKE X ONE ADVANCE KASA
  • 600 W ZALMAN GÜÇ KAYNAĞI
  • 2X4 GB G SKİLL RİPJAWS 1600 MHZ SOĞUTMALI RAM
  • 1 TB SEAGATE HDD 7200 RPM
  • 120 GB CORSAİR LİTE SERİSİ SSD 560 OKUMA 535MB YAZMA

Şimdi sorum şu olacak. Geleceğe dair yatırım yapmak istiyorum. Elimde 625 TL var şu an itibari ile benim amacım: Intel 4690 veya K serisi alıp, işlemci anakartı satıp devam etmekti. Ama DX12 gelince tüm çekirdekler çalışacak muhabbeti var. O da beni FX8350'ye yönlendiriyor, ne yapmalıyım sizce ?

Oyunlarda illa ultarada oynayacağım diye bi muhabbetim yok ama amd işlemciler mmo'larda performans olarak çok kötü takılmalar seri fps düşüşleri vs yüzünden sinir oluyorum açıkcası.

Saygılar...

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 4690k ve ona uyumlu bir anakart 1100 tlye falan denk geliyor. Elindeki işlemci ve anakartı satıp alabilirsin aslında ilerleyen zamanlarda ekran kartınıda güncelersin olur biter.

i5 4690K + MSI Z97 PC Mate alıp götürdüğü kadar (min. 3 sene) gerektiğinde OC ile kullanabilirsiniz ancak şu anki sisteminiz bile güncel ve kötü değil. Yine de karar sizin :)

DirectX12 gelince oyun performansı FX 8350 ile 8'e katlanacak değil mi? Ah keşke "Rüyalar gerçek olsa". Söz Hulki Saner, söyleyen Emel Sayın. Geleceğe yatırım yapmak istiyorsan Intel'in 5.nesil işlemcilerini bekle ve H97 yada Z97 çipsetli anakart al.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeterli olur gibi görünüyor. Gerçi senin ekran kartını kullanmamışlar ama yeterli olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı