AMD FX 8300 için ekran kartı önerisi

Hocam monitöre 4K ekran kartına 3K bütçe ayırdığınızı varsayıyorum. Elinizdeki sistemi de monitör ile beraber 4kya rahat satarsınız. Toplam bütçe 11k olur. 2.5-3K gibi fiyatlara 144Hz 1ms bir monitör alıp kalan bütçeye de AM4 R5 3600+RX 5600-1660 TI-1660S-1650-1060 6 GB bir sistem toplarsınız. Hem daha güncel olursunuz hem tüm oyunları orta yüksek ayarlarda oynayabilecek bir sisteme sahip olursunuz. Yine de karar sizin tabii ki. Sistem için önerebileceğim en fazla RX 560 veya 570 olur. Sapphire Nitro bulabilirseniz daha iyi olur.

@NoBMPR R8 Param Güvende tam olarak ne ise yariyor hocam. Yani kart aldigimda arizali vesaire ise parami geri alabilir miyim? Bir de RX 580 uygun mudur yani?

Darboğaz olur.

@Arslanomer ilk basta monitor dusunuyordum. Sonra ekran karti al tavsiyesi gelince kararsiz kaldim. Yani ikisini bir alacak bütçem yok. Ogrenci adamiz hocam :) ufaktan biriktiriyoruz.

Pardon hocam yanlış anlamışım. Bende öğrenciyim az çok anlıyorum sizi. Yine de toplam bütçeniz 4K ise monitörü elinizde tutup kasayı 3-4K civarına satabilirsiniz. Yine elimizde 7-8k gibi bir bütçe kalır ve işlemciyi R5 3600 değil de R3 3100 veya R5 1600 AF seçeriz ekran kartını da referans olmasını istemiyorum diye isim vermeyeceğim ama meşhur Facebook gruplarında bulabilirsiniz. En kötü GTX 1650- 1060 6 GB bulursunuz ki bunlarla bile elinizdeki sistemden sonra çağ atlamış olacaksınız.

@Arslanomer katılmıyorum. Darboğaz yok denecek kadar az olur.

@Yaşar Koruroğlu %100 alıcı koruyan bir sistem Param Güvende rahat olabilirsin.

Hocam RX 570 bile ucu ucuna beslenebilirken RX 580 ile darboğaz olmaması mümkün değil. Hissedilir veya hissedilmez orasını denemeden bilemem ama darboğaz bariz bir şekilde olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı