AMD FX 8300 Sapphire R9 280X Sistem Yükseltme Önerisi

Kaan Çorbacı

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şu anlık yükseltmeyi düşünmüyorum ama sizce ilk hangi parçayı değiştirmeliyim?
  • Kasa: Everest Rampage 72
  • Ekran Kartı: Sapphire R9 280X VAPOR-X
  • İşlemci: AMD FX 8300
  • RAM: 8 GB Ballistix 1x8
  • Anakart: MSI 970 Gaming
  • HDD: WD 3.5" 1 TB Caviar Blue SATA 3.0 5400 RPM 64 MB Cache Harddisk
  • İşlemci Soğutucu: Xigmatek TYR SD962
  • FAN: Cooler Master Sickleflow 120MM
  • PSU: FSP Raider 80 Plus 750W
Teşekkürler, önerileriniz benim için önemlidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci yavaş yavaş neslin gerisine düşmeye başlıyor.

Aynı sistem bende de var ve değiştirirsem ilk olarak işlemci ve anakartı değiştirmek istiyorum. Sende öyle yapabilirsin ama şimdilik pek gerekli değil.

Peki anakartı değiştirirsem Windows 10 kurabilecekmiyim yine ve kasayı değiştirsem tüm parçaları nasıl takıcam tak çıkar fazla bilmiyorum.

O kasadan kurtulmanı öneririm, Everest kasaları görünce kan akışım duruyor maalesef. Onun dışında AM3+ sisteminiz az da olsa DX12 de daha iyi olucaktır.

Kasalarına yine bir şey demem belki ama 'Gaming' adı altında sattığı 5. hatta 10. sınıf malzeme kalitesine sahip donanımları gördükçe baygınlık geliyor. Bir de övgüyle bahsedenler yok mu ahh ahh :D

Arkadaşın sorusuna gelecek olursak benzer bir sistem de bende var ancak upgrade ile uğraşmadan Skylake'e geçiş düşünüyorum 1 sene içerisinde. Bence boşuna para harcama bir kenara koyup biriktirmeye başla ve baştan aşağı yeni bir sistem topla derim.

Ne kadar biriktirmem lazım ve elimdekilerin hepsini çıkartayım mı ?

Bana ulaşabilir misin sormak istediğim bir kaç soru daha var da ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı