Amd Fx 8320 Sistemde Metin2 Sorunu

acen007

Hectopat
Arkadaşlar sistemimi yeni topladığından beridir bu sorun tek bir oyunda devam etmektedir ve hiç kimse çözemedi, daha doğrusu hatayı bulamıyorlar. Birde burada sizlere sormak istiyorum.
Sistemim bu;

İşlemci amd Fx 8320
Ekran kartı saphira hd 7850 2 gb 256 bit
Ram: 8 gb 1600 mhz
Anakart : asus m5a97 evo 2,0
Ssd 120 gb
Hdd 1 tb
Kasa haf 932 color master
İşlemci soğtc: COOLER MASTER X6 INTEL LGA 775/1155/1156/1366/2011 &AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Sistem butun oyunları kaldırabılıyor yanlız 1 senedır tek bir oyunda Metin2 de sorun cıkartıyor. Windows'un butun surmlerını denedım olmadı.

En son driverlerı kurdum olmadı, bios'u guncelledım olmadı, internetım kesıntısız ve 7 den aşagı ınmez.
Hata su sekılde;

metin2client 201305-21 23-36-00-20 - YouTube
Sizlerin bu konuda yardımcı olacağınıza inanıyorum şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 senedir metin2 oynuyorum ve bütün sorunları biliyorum. Metin2 yi hd 4250 bile kaldırır. Sorun için full pack yükle oyunu sil baştan yukle. Olmazsa işletim sistemini değiştir.

Kardeşim hepsini denedim olmadı.

- - - Güncellendi - - -

Sorun işlemcide. Konu sahibi teşrif ederlerse çözebiliriz.
AsKaLooN işlemcide bir ayar mı yapmam lazım acaba ?

İşlemcinizin sıcaklığını hangi programla ölçüyorsunuz? İyi bir programla ölçün. Değerler fazla çıkarsa, termal macunu yenileyin. O da çare olmazsa, işlemcinizin garantisi bitmediyse zaman kaybetmeden garantiye yollayın veya nereden aldıysanız oraya danışın yönlendirirler sizi.

Metin2 onboard ekran kartları ile bile oynanabilir bir oyun. Arkadaş çevreniz ve öyle de bir çarınız varken bu sorun canınızı oldukça sıkıyor olsa gerek :)
GPU aktif ise CPU'ya geçmeyi mutlaka deneyin....

sistemsecenekleri.jpg

Çünkü Sapphire'nin HD 7850 ekran kartlarında sıkıntı olduğu bilinen bir gerçek. Sorunlu kartlar toplatıldı diyenler hoplamasın da :)
Ekran kartının stabiliteyi sağlayamamasından ötürü meydana gelen bir problem olmalı.

İşlemcinizin ısınma olasılığı pek yok, çünkü o soğutucu gayet iyi :) 35 dereceyi kesinlikle geçiyordur, gerekli programları kullanmamışsınızdır, gerekli biçimde ölçmemişsinizdir ondan 35 sanıyorsunuz :)

Metin2 onboard ekran kartları ile bile oynanabilir bir oyun. Arkadaş çevreniz ve öyle de bir çarınız varken bu sorun canınızı oldukça sıkıyor olsa gerek :)
GPU aktif ise CPU'ya geçmeyi mutlaka deneyin....

sistemsecenekleri.jpg

Çünkü Sapphire'nin HD 7850 ekran kartlarında sıkıntı olduğu bilinen bir gerçek. Sorunlu kartlar toplatıldı diyenler hoplamasın da :)
Ekran kartının stabiliteyi sağlayamamasından ötürü meydana gelen bir problem olmalı.

İşlemcinizin ısınma olasılığı pek yok, çünkü o soğutucu gayet iyi :) 35 dereceyi kesinlikle geçiyordur, gerekli programları kullanmamışsınızdır, gerekli biçimde ölçmemişsinizdir ondan 35 sanıyorsunuz :)

Kardeşim bunları da denedım, ekran kartını satıp yenisini alsam ne dersin?

Yok yahu ekran kartını falan değiştirme :) Metin 2 o kadar da sorunsuz bir oyun değil.
Kulede falan da görüntü birden kararıyor. Bu olay kulede mi yaşanıyor yoksa 1. 2. köy gibi yerlerde de yaşanıyor mu ?

Yok yahu ekran kartını falan değiştirme :) Metin 2 o kadar da sorunsuz bir oyun değil.
Kulede falan da görüntü birden kararıyor. Bu olay kulede mi yaşanıyor yoksa 1. 2. köy gibi yerlerde de yaşanıyor mu ?

Zaten kulede kararma oluyor, kararmayı hıc takmıyorum fakat su tıtresım oldumu mecbur resetlıyorum. Oyun sonu dıyerek cıkıyorum oyundan ve butun haritalarda oluyor bu sorun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı