AMD FX 8350 GTX 970 Sistem FPS Düşme vs Sistem Kasma Sorunu

Keremstein

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bilgisayar topladım fakat her oyunda hep kasıyor, takılıyor. Ben artık deli oldum. Mesela ETS 2' de hep FPS düşüşleri oluyor. Oyunu oynayamıyorum. Sebebi nedir? Sistem özellikleri;
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
  • RAM: Kingston 16 GB
  • Ekran Kartı: MSI GTX 970 4 GB GDDR5
  • Anakart: MSI Gaming 970
  • İşlemci: AMD FX 8350
  • Harddisk: Seagate 1 TB
  • Güç Kaynağı: KCAS 600W

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen bana GTX 650 Tİ ile darboğaz yaptığını söyledin ya artık senin mesaj attığın hiç bir konuya yorum yazmam. Bana FX 8350'nin çekirdek performansını bilip bilmediğimi soruyorsun GTX 950 ve FX 6300 kullanıcısyım overclock bile yapmadığım halde işlemci Ultra ayarlarda BF4 multiplayer'ında (en büyük haritalarda bile) %82'nin üstüne çıkmazken ekran kartım %100 gözüküyor. Bana bilgi sahibi olmadan yorum yapma demişsin. Ben ona güldüm zaten bu forumu 2 yıldır takip ediyorum ve GTX 970 ve FX 8350 birleşimini kullanan onlarca kullanıcı gördüm ve neredeyse hiç birinin darboğaz sorunu yaşadığını görmedim. Bana inanmıyorsan aç oku sonra gelip burada yorum yap. (Buradan okuyabilirsin AMD FX-6300 CPU Compatible PC GPUs). Üstelik bu linkteki FX 6300'ün uyumlu olduğu GPU'lar.
Ya siz ciddi ciddi FX 8350 GTX 970'e darboğaz yapıyor diyorsunuz ilgisi yok bu birleşimi kullanan onlarca insan ve youtube kanalı var. Attığım linkte bilene FX 6300'ün GTX 970'i besleyebildiği gözüküyor sadece BF4 multiplayerında ekran kartı en fazla %91'e geliyormuş. Benim sahip olduğum bunca bilgiye rağmen daha bununla ilgili en ufak bir araştırma yapmamışken gelip burda bana ahkam kesemezsin bunu bil.

Buyrun videoda GPU'nun %100'e kadar beslendiğini görebilirsiniz üstelik işlemci seviyeleri %70-80. Şimdi FX 6300 GTX 970'i bile beslerken FX 8350 besleyemez dediniz ya helal olsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bencede daha yazmamanız daha hayırlı olacaktır. İki yıl bilgi birikimi değil on yılda bilgi birikimini anlamayarak edindiyseniz ki bu apaçık bunun hiç kimseye bir yararı olmaz ve sürekli fx 6300 ile alakalı yazıyorsunuz burada esas gülünç olması gereken nokta bu yüzeysel yazıp çiziyorsunuz ama derin bilgiler içeren konuların hiç birine hakim değilsiniz, yanlış bilgi düşük tecrübe sizin tanımız üzülerek söylüyorum ki bu. Ve konuyu uzatmadan şurada ki konuyu ve özellikle sayın Recep baltaş'ın! Fx 8350 hakkındaki açık net düşüncelerini oku. Yanlış anlama seni kınamıyorum bu olay senin için bir başlangıç olur umarım ve daha detaylı ve kapmasamlı araştırıp olaylara daha farklı açıdan bakıp değerlendirmene yardımcı olur.
Yüksek FPS Değerlerine Rağmen Kasma Sorunu

Son düzenleme:

Nasıl oluyor o? bende %100 sürekli. Video çekip atsanda şu dediklerine bizde inansak?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu testte çok net anlaşılıyor ki darboğaz söz konusu değil. Driver güncellemeleri ve bios güncellemesi dışında sistemdeki diğer bileşenler olumsuz bir etki oluşturmuyorsa kasmaması gerekir.

Ben bios güncellemesi yapılmamış olabileceğinden şüpheleniyorum. Güncelleme yapılınca sorun ortadan kalkacaktır büyük ihtimalle.

Yukarıda arkadaşa attığım linkteki konuyu sizde okuyun bir zahmet, konuyu gereksiz uzatıyorsunuz.

Yukarıda arkadaşa attığım linkteki konuyu sizde okuyun bir zahmet, konuyu gereksiz uzatıyorsunuz.
Her şeyi denemişsin evet. İşlemci tam performansa ulaşmadan darboğaz olması çok enteresan geliyor bana. Normalde %50-70 arası GPU kullanımı ve %100 CPU kullanımı gibi durumlarda darboğaz deriz. Tanımı budur. Belki de işlemciyi underclock yapman gerekir. Overclock yapmışsın. Saat hızı arttığında güç artışı olur ama bu güç artışı stabil olmayabilir. Sanırım tek yapmadığın bu kalmış bence bir dene derim bir şey kaybetmezsin.

Ben sistemimi değiştirdim komple, intele geçtim fx 8350 o kadar tuhaf şeyler yaşattı ki kullanıcılarına darboğazın tanımı hakkında ki bir çok şeyi sıradanlaştırmaktan çok daha ötesine götürdü dediğim gibi ölçülebilir değerlere bakarak darboğazın işlemediği işlemcilerden birisi hatta bu bağlamda başı çekiyor demek yanlış olmaz. İyi forumlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…