Çözüldü AMD FX 8350 ve GTX 970 Kasma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GamerZantax

Hectopat
Daha fazla  
2 sene önce bir bilgisayar topladım. Sistem özelliklerim şunlar :

+ ASUS GeForce GTX970 STRIX GDDR5 4GB 256 Bit NVIDIA DX12 Ekran Kartı
+ AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm İşlemci
+ MSI 970 GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
+ COOL MASTER HYPER 212EVO 775/1155/56/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU
+ ZALMAN Z9 PLUS MidT ATX SİYAH KASA
+ WD BLUE 1 TB HARDDISK
+ Kingston 240GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 500MB)
+ Kingston 4x2 GB Hyperx Fury DDR3 1600MHz CL10 White PC Ram
+ AOC 23.6" E2470SWDA 5 ms Full HD DVI MONİTÖR

Konuya gelecek olursak. İlk başlarda sorunsuz çalışan bu sistem 1 seneye yakın sürekli kasma problemi yaşamaya başladı. Aklınıza hangi oyun geliyorsa kasıyor. Rome total war dan tutun Battlefield 1'e kadar en iyisinden en kötüsüne kadar kısacası fotoğraftaki tüm oyunlarda ve dahasında. Problemin ne olduğunu çözemedim bütün ayarları düşük yapmama rağmen hala 15-18 FPS de kalıyor. Şunu da söylemek isterim aynı sistemi kardeşime topladık (birebir aynı) hiçbir problem yaşamıyor Örn. Battlefield 1'i ultra da 50-60 FPS de oynuyor. Araştırdım darboğaz diyenler var darboğaz etmez diyenler var farklı yorum getirenler var, götürmediğim yer kalmadı ama kimse sorunu çözemedi büyük sıkıntı yaşıyorum artık sıkıldım yardımcı olmanızı istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• asdasd.jpg
    asdasd.jpg
    124,1 KB · Görüntüleme: 283
Çözüm
Anakartın slow modda olabilir.

Anahtarın konumunu değiştir. Değiştirmeden önce bilgisayarı kapat.
dfsf.jpg
i7 5960X + RX 470 GTA V'de 1080p ultra ayarlarda 75 FPS alıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RX 470'in BF1 1080p ultra ayarlar FX 8370 ile verdiği performans.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tamam tama FX çöp...

Buda GTX 1050 Ti + i5 6600K BF1 performansı.

i5 6600K + GTX 1050 Ti GTA V

Bunlar Technopat incelemeleri, güvenilir kaynak.

Harbi şaka gibisin, tankın içine girip çıkarken milisaniyelik 55 civarı FPS'ye düşüp tekrar fırladığı bir nokta var sadece. Zaten ekran kartında yada oyunda sorun olmaz FX varsa hep o suçludur...

Ki o bir sorun değil ayrıca.

Sorun çözülmemiş olsaydı ve konuya mesajlar atsaydın bunlardan birisi darboğaz olabilir olurdu. Sonra birileri hayır diye karşı çıkardı, sende bu saçma videoları atar kanıtlar konu kapanırdı. Konu sahibi arkadaşta yeni sistem toplardı, bir güzel eli zengin etmiş olurdu.

@FantastikTürk @BERWAR

FX modellerinde adam akıllı iki işlemci var biri FX 8350 diğeri ise 8370. Diğer modelleri kötü, direkt olarak FX serisi Intel işlemcilerin açık şekilde gerisinde kaldı ve tek çekirdek performansları da rezalet düzeydeydi. 5960X ekstrem bir işlemci bu işlemcinin oyun performansı iyi değil zaten, saf güç konusunda ise oldukça güçlü durumda.

Videodaki iki işlemcide ekran kartına ve oyunlara darboğaz falan yapmıyor. GTX 1070 nedense Full HD çözünürlükte tam performans çalışmıyor, bazı insanlar bunu başarıyor ama nasıl yapıyorlar yoksa şansları mı yaver gidiyor bilmiyorum.

Hacı benim sorun ne peki bende aynı işlemci ve asus strix 8gb rx480 modeli var GPU kullanımı sürekli dalgalı oyunlar hiç akıcı değil GPU kullanımı bi 80-90-40-2-50-20 şeklinde saçma sapan gidiyor GTA5 de yüksek ayarlarda bazen 50 fps düşüyor ama düşmediğindede oyun illaki takılıyor veya akıcı olmuyor BF1'de de aynı sorun mevcut. Anakart m5a99 acaba slow mod var mıdır bunda bilmiyorum. 8gbda RAM var 1333MHZ.

Battlefield 1 de 65 FPS alıyorum ... Çok teşekkürler

Benim sorunum çözülmüş gibi sevindim vallahi hayırlı olsun o sevinci hissedebiliyorum :)

Yalnız, ben kesin darboğaz var vb. demedim. "Olabilir" dedim. Anakartının "Slow" modda olduğunu düşünemedim. CPU %100 kullanılıp, GPu %60 civarı geziyorsa darboğaz buna işaret dedim. Yine de sorun çözülmüş. Çözüldüğüne sevindim.
@GCN

Yalnız, ben kesin darboğaz var vb. demedim. "Olabilir" dedim. Anakartının "Slow" modda olduğunu düşünemedim. CPU %100 kullanılıp, GPu %60 civarı geziyorsa darboğaz buna işaret dedim. Yine de sorun çözülmüş. Çözüldüğüne sevindim.
@GCN
Sayende sorun çözüldü. (y)

Benzeri durumlarda darboğaz olasılığı aklınıza gelmesin, çünkü darboğaz olsa bile yüksek FPS alabilir. Buradaki durum farklıydı 5-10 FPS anormal bir durum. O yüzden farklı olasılıklar değerlendirilir.

Slow modda işlemcinin frekansı kısılır. Bu yüzden işlemci daha zayıf hale gelir, bütün transistörler iş başında olsa bile frekans çok düşük olduğundan CPU kullanımı %100'e ulaşır. Bir nevi FX8350 gitmiş yerine 5 kat daha yavaş bir işlemci gelmiş gibi oluyor.

Slow mod niye var? O.C denemesi yapıp BIOS'a giremediğinde slow modu açıyorsun...

Benzer sorun yazılımsalda olabilir. Mesela Windows güç ayarları düşük performanstadır CPU frekansı hep düşük kalır. Çok daha farklı şeylerde olabilir...

@GCN, :D Bilgi için teşekkürler. 2008'den bu yana, hep İntel'deyim. Böyle teknolojileri biliyordum. Anakart üstünde pek durmadığım, FX işlemci olarak sadece FX 6300 elime geçip, test ettiğim için, pek bilemedim. :)

Yeni sistemim Ryzen olacak. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı