AMD FX 8350 ve RX 480 FPS Sorunu

İbrahim Aksoy

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar son zamanlarda genel olarak oyunlarda FPS 'imin düştüğünü fark ettim yani sistemimi okadar da yetersiz görmüyorum ama buna rağmen olması gerekenden az FPS aldığımı düşünüyorum ve sebebini bulamıyorum. Özellikle aktif CS:GO oynuyorum grafik ayarları 4: 3 ve minimum ayarlarda olmasına rağmen 80-100-150 arası FPS alıyorum ve bu tarz bir FPS oyununda FPS'nin bu denli düşmesi canımı sıkıyor ve tabii ki oyun performansımı etkiliyor. Sizce sorun ne? Ve bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
İzlediğim yayıncılar gibi CS:GO'da sabit 300 FPS almam için napmam lazım? Hangi kartı veya işlemciyi tavsiye edersiniz? Bu da öbür sorum.
Sistemim: MSI RX 480 8 GB ekran kartı, AMD FX8350 işlemci, ASUS 970Pro AURA Anakart, Aero Cool KCAS-750M PSU, 16 GB RAM, Samsung Evo 500GB SSD (HDD kullanmıyorum. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart uyumluysa işlemciye overclock yapmanızı öneririm. Ayrıca oyun içi ekran kartı kullanımı işlemci kullanımı sıcaklıkları neler bunlarıda yazmalısınız.

RX 480 gayet iyi bir ekran kartı, kasa ve güç kaynağı iyi durumdaysa, bu üç parçayı güncel donanımlarla değiştirerek yeni bir bilgisayar almış kadar olursunuz bence toptan satmanıza gerek yok.
Ya şimdi bu bilgisayar ilk deneyimimdi, ve ilk topladığım zaman bütçem gayet yeterliydi burdan arkadaşlar yardımcı oldular ve bende bir araya getirdim. şu an bütçem kısıtlı biraz ama sizin eğerki vaktinizi çalmıyacaksam bana o üç parçanın olması gerekenini (en iyi performansı verecek şekilde) yazarsanız çok sevinirim, ilerleyen zamanlarda değiştirebilmem adına.

Buraya bütçe yazarsanız piyasayı benden daha iyi takip eden arkadaşlar tabi ki de yardımcı olur.

Buraya bütçe yazarsanız piyasayı benden daha iyi takip eden arkadaşlar tabi ki de yardımcı olur.
Eğerki istediğim FPS'i vericekse 1-2 hatta 3 bin civarı verebilirim.
R5 3600 işlemci B450 anakart ve 8GB 3200MHz RAM alırsanız FPS önemli ölçüde artar. Sorun ekran kartında değil işlemcide.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Bunları fiyat olarak araştıracağım

i3 9100F & GTX 1080 Ti
i3 9100F ve GTX 1080 Ti ile CS:GO oyununu bırak ağır grafik gerektiren oyunlarda bile 1080P ultra ayarlarda önemli ölçüde darboğaz olacaktır. Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Bunları fiyat olarak araştıracağım
Dediğim parçalar yaklaşık 2000TL tutuyor.

Teşekkürler benim yerime benim işimi yapmışsınız =) Size bir sorum daha olucak sonradan GTX1060-1080 vs almayı düşünürsem bu önerdiğiniz parçalarla uyumlu çalışıcakmıdır ?

RTX 2070 ve altını kullanmanızda sorun yok. Sonrası biraz darboğaz yapabilir. Bu arada kullandığınız ekran kartı ile GTX 1060 performans olarak yakın kartlar.
çok teşekkür ederim baya yardımcı oldunuz RX480'in GTX1060'a denk olduğunu bilmiyordum.
Anakart uyumluysa işlemciye overclock yapmanızı öneririm. Ayrıca oyun içi ekran kartı kullanımı işlemci kullanımı sıcaklıkları neler bunlarıda yazmalısınız.
Umarım bu resim yeterli olucaktır. Bu arada üstteki GPU anlık olarak sıfıra iniyor ve anlık olarak doksanlara çıkabiliyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    383,7 KB · Görüntüleme: 63
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…