AMD FX 9590 İşlemci Isınma Sorunu

aniltahacan

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
FX 9590 işlemcim var ve fan olarak SilverStone AR01 kullanıyorum. AIDA64'te yük bindirmesi yaptım ve bilgisayar kendi kendini kapattı. Genelde oyun oynarken de oluyor, sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Testte işlemci kaç dereceye ulaşıyor? Kapanmadan önce kaç dereceyi okuyabiliyorsunuz en son?

Buldozer işlemciler için 75 dereceyi geçmemeniz gerekiyor

225 Wattlık bir işlemci kullanıyorsunuz bunun farkında olmalısınız.

Çift Kule tipinde bir soğutucuya veya 240 MM bir sıvı soğutucuya bakmanızı öneririm.
Çift kule derken benim işlemci soğutucum yetersiz mi ? Silverstone Ar01 kullanıyorum.

O çok ısınıyor denen Threadripperlar bile 180 Watt;

Sizin işlemciniz ortalama bir Server işlemcisinden bile daha fazla güç ve soğutma ihtiyacı var.
Noctua NH-D15 tarzı çift kule bir soğutucuya ihtiyacınız var (4 yıl boyunca 2 farklı sıvı soğutucu kullandım. Uzun vadede iyi bir hava soğutma kesinlikle sıvı soğutmadan daha iyi)

O çok ısınıyor denen Threadripperlar bile 180 Watt;

Sizin işlemciniz ortalama bir Server işlemcisinden bile daha fazla güç ve soğutma ihtiyacı var.
Noctua NH-D15 tarzı çift kule bir soğutucuya ihtiyacınız var (4 yıl boyunca 2 farklı sıvı soğutucu kullandım. Uzun vadede iyi bir hava soğutma kesinlikle sıvı soğutmadan daha iyi)
Çok güzelde benim bütçem yok o kadar benim aklımda şey var dark freeze x94 fan onu düşünüyordum tavsiye eder misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı