AMD FX Darboğaz Sorunu

• Konuyu başlatan CPlOvEr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.090
C

CPlOvEr

Ziyaretçi
Bence oyun sisteminde işlemcide önemli ama olabildiğince bütün paranızı ekran kartına yatırın derim. Amd FX serisi işlemcileride oyunlarda beklentinizin üstünde performans verecektir. Bende sizin için bu sistemi topladım umarım beğenirsiniz.
FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 32nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 Kırmızı Soğutuculu Ram - Vatan Bilgisayar
CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
GTX750Ti Twin Frozr Gaming GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Toplam 1991 TL. (İndirimsiz fiyat)
İndirimle dahada düşer. Siz isterseniz ekstra işlemci soğutucuda alırsanız 2100 TL ' ye denk gelir. Seçtiğim kasa pahalı ancak içinde 750W güç kaynağıda var. Ayrıca 8 adet fanı var. Piyasadaki en iyi kasalardan diyebilirim.

Baştan savma bir öneri yapsam hiç öneri yapmam. Ben arkadaşa gerekli açıklamayı da yaptım. Ben olaya kasa bir kere alınır mantığıyla yaklaştım. İyi bir sistemi kurmanın en önemli yolu iyi bir kasaya kurmaktır ki iyi soğusun. (Fan yerleri, kablo dolaşımı gibi.) Tabi size aykırı olduğu için yanlış bilgilendirme oluyor. Size uymayan şey yanlış bilgilendirme oluyorsa kimse bir şey önermesin, hep siz önerin.

Abi kavgayı bırakın da nasıl bir şey alacağım onu tartışalım amd işlemci ile intel arasındaki farklar nelerdir ???
Intel daha yüksek bütçelere hitap eder. AMD ise düşük bütçenin yanında performans isteyenlere hitap eder. Yani Intel = Performans, Amd = Bütçe/Performans
Teknik olarak Intel, AMD'den üstündür. Ancak bu AMD'nin kötü olduğu anlamına gelmez. İşin içine bütçe girince AMD'yi tercih edebilirsiniz.

Gereksiz tartışma ve haksız olduğunuz halde kendinizi üste çıkartmaya çalıştığınızdan dolayı 1 günlük uzaklaştırma cezası aldınız. Aldığınız cezayı "Rapor" etme imkanınız var. Rapor ettiğinizde bizlerin olaya hızlıca el atmamız için sadece bizlere gözüken bir uyarı oluşur. Bu konuyu isterseniz bir üstümüze taşıyabilirsiniz fakat haksızsınız bunu bilin.
Abi kavgayı bırakın da nasıl bir şey alacağım, onu tartışalım. AMD işlemci ile Intel arasındaki farklar nelerdir?
Render harici bir fark yoktur ki sizin onla işiniz yok zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD bile en yanlışı seçilmiş, neyi performanslı? Önceki mesajımda tekrarladım, onun kalitesinde dolusuyla kasa + psu alınabilir. Tabi siz kafanıza Corsair damgası vurduysanız bir şey diyemeyeceğim. Ayrıca kasa bir kere alınmaz, televizyon veya dizüstü bilgisayar değil bu. Dolusuyla arkadaş yeni kasa alıyor ve içindeki parçaları da oraya aktarıyor. Corsair 400R beğenmeyip yeni kasa alan arkadaşlarım var benim. Yani tek alimlik olmuyor. Fan yuvası konusuna gelince, önereceğim kasayı biraz inceleyin, mesajın sonuna yazacağım. Kablo saklama yeri, 5 adet fan yuvası ile gayet ferah ve muhteşem bir kasa oluyor. (Zalman Z Serisi)
Kasayı bir kere alacak diye performansa etki edecek güzelim ekran kartı bütçesini niye harcıyorsunuz? Ekran kartı bir sistemde en çok yer ayrılması gereken bir donanım. 300TL'ye Corsair kalitesinde bir psu + kasa veya 700W bir kasa alınıyor ve bu sayede GTX750 Ti yerine GTX770 alınabiliyor, bil istedim.

Herkes sistem önerisi yapabilir, buna kimse karışamaz fakat mantığınız oyun performansı için yetmiyor.

Ceza alabilirim bu mesajdan sonra, tekrar özür dilerim mod'um.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPlOvEr, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…