AMD FX Serisinin Sevilmemesinin Sebepleri

Fx hayatta kulanmam, yukarıda da zaten fx ile ilgili olumsuz şeyler yazdım ama o arkadaşın yazısı gerçekten de dalgacı olmuş yalnız.
Bundan sonra alınacak bir işlemci değil zaten. Tahmini bilgiyle kullanıcı deneyimini karşılaştırıyor arkadaş. Technopat'ta takılıyor olmamın sebebi diğer forumların bu tip insanlarla dolu olması. Bu arkadaşın forumda fazla ömrü yok, bir kaç haftaya sınırsız engel yer büyük ihtimal. İşte bu yüzden Technopat!

Zaten şuan FX 6300 kullanıyorum ve ısınma sorunuyla uğraşıyorum. Stok soğutucuda kullanmıyorum. FX 6350'nin 970'de darboğaz yapma durumu kesinlikle olacağını düşünüyorum. Sosyal'i biraz dolaşın FX 8300'ün GTX 960 ile darboğaz yaptığını görürsünüz.

İçeriği kısaca Amd FX iyidir ama çevresi kötüdür temalı bir yazı olmuş. Arkadaş 5 sene önce AMD Athlon ile kasıp kavururken aynı çevreler niye şimdi AMD'ye cephe alsın. AMD son yıllardaki başarısızlığında sebep olarak etrafına bahane bulacağına iğneyi kendine batırsın önce.

Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın tabii İntel daha yüksek performans veriyor. Ancak AMD ile de çok rahat oyun oynanır. Anlatmaya çalıştığım bu. Bu arada o FPS düşüşlerinin sebebi cahilce sistem toplamak. Tam uyumlu sistem toplarsanız sorun olmaz. Bu arada AMD nin dar boğaz sorununun sebebi tek çekirdek performansının düşük olması.

AMD nin FX 8350 gibi işlemcilerini almaya gerek yoktur. Bir çok oyun az çekirdek kullandığı için FX 4300 ile FX 8300 ün performansları pek fark etmez. Bu ara da AMD FX 4300 stok fan ile 35 derece en yüksek değeri oluyor. Ancak fazla çekirdekli olanları cidden fazla ısınıyor. Bu arada ben de AMD Athlon kullanıyorum O.C ile en fazla 55 dereceye çıkıyor.

Bu arada AMD elbette FX serisinde başarısız oldu ama FX hala iş görüyor.

GTA 5 oyna bakalım aşağıdaki performansı elde edebilecek misin. O işlemci GTA 5 gibi işlemciyi yoğun kullanan oyunlarda yerlerde sürünür.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar FX serisi başarılı oldu fakat alan arkadaşlar kullansın memnunlarsa kullanmaya devam etsinler fakat yeni sistem alınacaksa kesinlikle İntel alınmalı ama yarın öbür gün Zen çıkınca bence Phenom II serisi gibi İntel firmasını darmaduman edebilir. FX serisi işlemciler ısınıyor filan diye konular açılmasının sebebi bilgisayar kullanmayı bilmeyen kullanıcıların 8 çekirdekli diye aldığı işlemciye termal macun değişimi toz temizliği yapmaması ve insan gibi kullanmamasıdır.

Şöyle konular açmasak artık 960 VS R9 380 , 970 VS 390 bıktık artık bunlardan AMD VS İntel buda baydı artık bizi isteyen alır kullanır istemeyen kullanmaz. Konu kilitlenmeli bana göre.

Sen en iyisi GTA 5 ve de Battlefield 4 gibi oyunları oyna ve videosunu buraya koy. Bu şekilde kanıtlamış olursun ve tartışma biter. Ama gidip CS , PES tarzı oyunlar koyarsan doğru olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…