Keşke bunları yazmadan önce biraz araştırma yapsaydın. AMD bile yeni çıkardığı ekran kartı testlerinde İntel işlemci kullanıyor. Oyunlar 6, 7 ya da 8 çekirdek kullanmazlar, en fazla 4 çekirdek kullanırlar ve çekirdek ne kadar hızlı çalışıyorsa oyunda alacağın performans o kadar artar. FX serisi oyunlar için değil, Render gibi işler için alınmalıdır. AMD Zen mimarisi ile iyi işler yapabilir ama şu anda AMD işlemci alınmamalıdır. Ayrıca oyun performansı olarak i5 4460 bile AMD'nin tüm işlemcilerinden daha iyidir.
Sanırım anlamadınız. Ben İntel AMD den çok daha kötüdür benzeri bir şey demedim. Sadece FX serisi ile rahat bir şekilde oyun oynanabileceğini söyledim. Bence de İntel daha üst kademede ama AMD FX tek çekirdek performansında kötü olduğu için ekran kartlarında dar boğaz sorunu yaşatıyor. Bu sebeple ben de olsam ben de İntel kullanırdım.
Bizim milletimiz i7 lafını duydumu:
"ooo kanka sen gta 10'a kadar oynarsın" diyen bir millet, ne beklersin.
Geçen cahil bir kişi İntel Core İ7 alıp GT serisi dandik bir ekran kartı almış. Ekran kartım 4 GB diye hava atıyor ama bir yandan da GTA 5 oynayamıyorum diye üzülüyor. Cahillikten başka bir şey değil.
FX 8300 dahi GTX 970'de dar boğaz yapar.
Bence konu kilitlensin, herkes beğendiği işlemciyi kullansın.
Zaten ben de İntel AMD den kötü gibi bir şey demedim. Sadece FX serisi işlemci almak hata değil, sizi idare eder lafını kısaca anlattım.
Bence de herkes istediğini alsın.
Fx hayatta kulanmam, yukarıda da zaten fx ile ilgili olumsuz şeyler yazdım ama o arkadaşın yazısı gerçekten de dalgacı olmuş yalnız.
Elbette FX serisi İntel den daha çok ısı yapıyor ama adam gidip termal macun sürmezse, fan ayarlarını sessiz moda getirirse, hiç fan tozlarını almazsa tabii ısınır. Benim kullandığım işlemcide AMD ve %8 O.C ile testte bile en fazla 50 dereceye çıkıyor. Bu arada ani FPS düşüşleri her şeyden olabilir. Hatta güç kaynağında olan ufak bir sıkıntı bile buna sebep olabilir. Belleklerden de olabilir, ana karttan da olabilir. Hatta ekran kartından bile ani FPS düşüşleri yaşanabilir. Ben de AMD kullanıyorum ve ani FPS düşüşü gibi sorunlar yok. İntel elbette daha iyi ama FX de rezalet bir işlemci değildir benim anlatmak istediğim bu.
Benim demek istediğim tek şey şu. Ah be Jim Keller, keşke AMD FX serisinin mimarisini sen hazırlasaydın. O zaman piyasada oyuncular için iyi bir alternatif olurdu.