AMD FX6100 ve HD7850 Sistemde Kapanma Problemi

yigitgor

Hectopat
Daha fazla  
Herkese Merhaba.

Son bir kaç haftadır bilgisayarımda oyunlarda veya durduk yere kapanma meydana geliyor ve psudan ses geliyor. Kapanma problemi hiç bir şekilde mavi ekran/ısınma vb. değil. Bazen 5-6 saatlik kullanımda bazense 10 saatin üzerindeki kullanımlarda oluyor tamamen rastgele yani. Güç kaynağımı alalı 2.5 yıl felan oldu sanırım. Büyük ihtimal problemin bu olduğunu düşünüyorum. Zaten eski sistemimin psu'u idi ve yeni sistemimle değiştirme gereği duymamıştım. Sanırım değiştirmenin zamanı geldi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Acaba atladığım başka bir problem olabilir mi?

• AMD FX6100 6 çekirdek
  • AMD HD7850
  • 4GB Gskill Ripjaws ddr 3 ram
  • Cooler Master Extreme Power Plus 500W

Son düzenleme:
Sistem tamamen kendini kapatıyorsa PSU bozuk olabilir. Eski sistemimde 7 yıllık 250W PSU vardı. Arada gücü kesiyordu. Yeni PSU alınca sorun çözüldü. PSU yu başka sisteme takıp deneme şansınız var ise deneyin.

Sapphire çift fanlı ancak onun ısısında herhangi bir problem yok oynadığım oyun Dekaron zaten öyle süper birşey değil ekran kartı genelde 45 derece işlemcide 54 derece civarı stabil çalışıyor zaten ekran kartının fanı %30'a anca çıkıyor oda 45 dereceye felan düşürmesine yetiyor. Daha iyi oyunlardada yaptığım ölçümlerde işlemci 58 ekran kartı ise 55 derece üzerine çıkmıyor hiç. Ben anlamadım bu işi güç bi anda kesiliyor güç düğmesine bastığımda bilgisayar açılmıyor kasanın arkasından psu'nun düğmesini kapatıyorum bi 5 dk bekleyip açınca açılıyor.

Son düzenleme:
Belki bu sorunla karşılaşabilecek arkadaşlar için durum güncellemesi yapıyorum. Problemi tamamen çözmüş bulunmaktayım güç kaynağım hd7850 için artık yeterli gücü vermiyormuş o yüzden kapanıyormuş grafik kartını nerdeyse 100% kullanan oyunlarda. Eski hd4850 kartımı taktım şimdi hiç bir problem yok. Ne psudan ses geliyor nede kapanma sorunu var.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı