AMD FX6300 "CPU Over Voltage" Hatası

Latasho

Megapat
Makaleler
1
Merhaba Technopat ailesi. Kullanmış olduğum AMD Phenom II X4 965 model işlemciyi bugün elime ulaşan AMD FX-6300 model işlemci ile değiştirdim. Daha sonrasında bilgisayar sorunsuz bir şekilde açıldı fakat kullandıktan bir süre sonra anında kendi kendine kapandı. Tekrar açtığımda BIOS ekranında "CPU Voltage Error" şeklinde bir hata verdi. Bundan sonraki normal açılışlarda bu hata çıkmıyor fakat yine kendi kendine kapanıp -bilgisayarda ne yaptığım fark etmeksizin- bu hatayı veriyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Kullandığım PSU: Cooler Master MasterWatt 650W

İşlemciye undervolt falan mı yaptın acaba? BIOS pilini sök ve ayarlar sıfırlansın. Bir de o şekilde açmayı dene.
Bios sıfırlamak yardımcı olabilir. CMOS yapın ya da Güç kaynağını kapattıktan sonra pili çıkarıp 5 dakika sonra yeniden takın.
BIOS sıfırladım fakat fayda etmedi, ayrıca voltaj değerleri gayet normal gözüküyor. Dediğiniz gibi pilden yapmayı deneyeyim.

PSU'nuz nedir ? Belki fazla voltaj veriyor olabilir.

Bildiğim kadarıyla o işlemcinin maksimum sıcaklık derecesi 60-65. Bu nedenle aştığı için kapanabilir. Tom's forumda da aynı işlemciyle yaşanan bu soruna böyle bir cevap verilmiş.
Kullandığım PSU: Cooler Master MasterWatt 650W

Bu da HW Monitordeki bilgiler:
1594052042636.png

Arkadaşlar geçen günlerden sonra konu çözüldü ve olur da yolunuz buraya düşerse diye de çözümü yazmak istiyorum.

Sıcaklık değerleriniz eğer 70-80 arasında ise işlemci kendini devre dışı bıraktığı için bu hata alınıyormuş. Yeni bir orta düzey fan aldım ve sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı