AMD Geçişli Grafikleri Yapılandırma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Video rehber:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows Ayarları'nı açın:

ayarlar.png

Sistem bölümüne girin:

sistem.png

Monitör sekmesinden Grafik Ayarları menüsünü açın:

grafik ayarları.png

Göz at ile ayarlamak istediğiniz oyunun .exe dosyasını bulup seçin:

grafik performansı tercihi.png

gözat.png

seçenekler.png

Seçenekler'e tıklayın ve açılan pencereden oyunun hangi GPU ile çalışacağını belirleyin:

grafik özellikleri.png

Sonra kaydedin ve işlem tamamdır.

Ekran görüntüleri ve Crimson rehberi için @Akif'e teşekkürler.

ReLive için güncellendi.
  1. Crimson'da Değiştirilebilir Grafikler'i yapılandırabilmek için ilk olarak sağ üstten Sistem'e girin:

251129

2. Yine sağ üstten Geçişli Grafikler'e girin:
251130

• Açılan arayüzde işlem yapmak istediğiniz uygulama var ise sağındaki ok tuşuna basıp High Performance seçeneğini işaretleyin. Bu adımdan sonra oyun harici ekran kartınızla çalışacaktır.
251131

• Aradığınız uygulama listede yoksa "Çalışan Uygulamalar" butonuna tıklayıp "Kurulmuş Profilli Uygulamalar" bölümüne geçiş yapın.
251134

• Açılan ekrandan uygulamayı bulup aynı şekilde sağındaki oka tıklayıp High Performance seçeneğini işaretleyin.
251135

• Eğer bu ekranda da uygulamanızı bulamadıysanız sağ üstten Gözat seçeneğine tıklayıp uygulamanızı ekleyin.
251138

• Hemen ardından uygulamanız bu ekrana ve bir önceki Çalışan Uygulamalar ekranına eklenecektir. Aynı işlemi yeniden uygulayın. Ok tuşuna basıp High Performance seçeneğini işaretleyin.
251139

İşlem tamam. Bu işlem sonrasında uygulama artık AMD ekran kartı ile çalışmalı.
  1. Önceki adımlarda belirtilen Kurulmuş Profilli Uygulamalar bölümünden uygulamaların hangi GPU ile çalıştığını kontrol edebilirsiniz.
251141

Son düzenleme:
17.7.2 de Radeon Ek Ayarlarına nasıl ulaşabilirim?
Sol altta tercihler sekmesinden ulaşabilirsiniz fakat ben oradan da yüksek performanslı ekran kartını seçtim lakin gta 5 de sonuç aynı..VRAM 1024 gözüküyor en düşük ayar 800*600 çözünürlük 30fps. Bunu AMD'nin Gaming sekmesinden güncellemesi lazım. Oraya düşen oyuna profil eklerken geçişli grafik var afr modu 1x1 uyumlu afr dsot vb. Hangi oyunu oynayacaksan ona tıklayarak Crossfire modunu ön tanımlı seçip oyunu seçeceksin.
NOT: GTA 5 ön tanımlı modda yok.

Böyle yapsak bile yine de oyunlarda intel devrede oluyor. Amd 8730m hiçbir şekilde devrede olmuyor. Dell 3521 laptop. Tek çözüm eski driver yüklemek. Böyle olunca da yeni oyunlar (Tekken 7, FIFA 18) hiçbir şekilde açılmıyor. Ama diğer oyunlar (GTA V, Fallout 4) sıkıntısız AMD ile çalışıyor. Resmen rezalet bir ekran kartı. Daha adam akıllı driver çıkartamıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle yapsak bile yine de oyunlarda intel devrede oluyor. Amd 8730m hiçbir şekilde devrede olmuyor. Dell 3521 laptop. Tek çözüm eski driver yüklemek. Böyle olunca da yeni oyunlar (Tekken 7, FIFA 18) hiçbir şekilde açılmıyor. Ama diğer oyunlar (GTA V, Fallout 4) sıkıntısız AMD ile çalışıyor. Resmen rezalet bir ekran kartı. Daha adam akıllı driver çıkartamıyor.
Eski driverdan kastınız nedir? Linkini veya sürümünü yazar mısınız ben de aynı sorunu yaşıyorum.

Harici Ekran kartını tek kullanabildiğim oyun Minecraft oldu :D Diğerleri olmadı :(

Dostum açacağın oyunda sağ click yapıp hangi grafik işlemcisi ile çalıştırılacağını seçiyorsun. Amd de ise böyle işlemcilerde ise apu bir sistemde sormuyor. eğer entegre grafik oyunu açabilecek güce sahipse direk entegreden açar, gücü yetmez ise hariciden açar. Bunun önüne geçebilmek için ise geçişli grafik ayarlarını sunuyor Amd. Lakin Intel+Amd nasıldır o kadarını bilemem...

Dostum açacağın oyunda sağ click yapıp hangi grafik işlemcisi ile çalıştırılacağını seçiyorsun. Amd de ise böyle işlemcilerde ise apu bir sistemde sormuyor. eğer entegre grafik oyunu açabilecek güce sahipse direk entegreden açar, gücü yetmez ise hariciden açar. Bunun önüne geçebilmek için ise geçişli grafik ayarlarını sunuyor Amd. Lakin Intel+Amd nasıldır o kadarını bilemem...
Geçişli grafik ayarlarından amd seçilmesine rağmen intel ile açıyor. Amd driverları çok kötü. Kendi sitesinden indirttiği son sürüm driver nasıl olur da siyah ekran verir yaw :D

Geçişli grafik ayarlarından amd seçilmesine rağmen intel ile açıyor. Amd driverları çok kötü. Kendi sitesinden indirttiği son sürüm driver nasıl olur da siyah ekran verir yaw :D
Bu konu hakkında bir fikrim yok ne yazık ki. Crimson 17.12 Adrenaline edition updatesini indirdim amd link özelliği geldi fakat masaüstünde sıkıntısız çalışırken dizüstünde kullanılamaz hatası alıyorum ben de. Bu konu hakkında sana katılıyorum. Büyük olasılıkla benim cpu apu a12 9720Pp harici de amd gpu olduğu için sormadan açıyor gücü yetmezse devrediyor. :D

Amd Radeon R8 M445 DX ekran kartım var. Oyunlarda sadece R5’i kullanıyor. Ne yapmalıyım? Radeon ayarlarından her şeyi denedim olmuyor. Lütfen yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı