AMD GPU'larda sürücü sıkıntısı var mı?

RX 6000 ve sonrasında WattMan hatası almak, neredeyse imkansıza yakın oldu. WattMan hatası alanların çoğu, parça uyuşmazlığından ya da kalitesiz parçalardan dolayı alıyor ki çoğunluğunun da bu hatayı almasının sebebi bu. Şahsen RTX 3060 almanızı tavsiye etmem, 8GB sürümü RTX 3060 görünümlü RTX 3050 Ti ve NVIDIA, sonradan gelen tepki üzerine aynı kartın 12GB VRAM'li sürümünü çıkarttı ki gene de nafile, kartın gücü belli. Bir de teknoloji de şans işi, sorun yaşayacak olduktan sonra NVIDIA kartta da yaşarsınız. Forum üzerinden de illaki görmüşsünüzdür, RX6000 ve sonrası için hata konuları da ciddi anlamda azaldı.

Radeon R7 200 series kullanıyorum Valorant oynarken aniden ekran kartı sürücünüz çöktü hatası veriyor. Tercihim NVIDIA.

uber profesyonel işler ile uğraşmayacaksanız iki kartta sizi üzmez şunun da farkındasınız RTX 3060 RX 6650 XT den güçsüz bir kart ,ama illa ben Render alırım arada benim için saniyeler önemlidir diyorsan RTX 3060 al, fakat bu kart iş için tasarlanmış kart değil bunun için 3090 ve 4090 gibi kartlar alınabilir ,dediğim gibi prof değilsen iki kartta işini rahat görür .
Saniyeler benim için çok önemli değil, amatör olarak render işleri yapmak istiyorum. Programlar çökmeye meyilli değilse, sürücüler sağlamsa AMD alırım.

@e_emirhann müzeden kalma kartı kullanıp RX 6650 XT hakkında yorumda bulunman hoş değil. R7 200 Series dediğin kartın, kaç yıllık bir kart olduğuna bak bakalım.

@e_emirhann müzeden kalma kartı kullanıp RX 6650 XT hakkında yorumda bulunman hoş değil. R7 200 Series dediğin kartın, kaç yıllık bir kart olduğuna bak bakalım.
Hocam ben RX e laf etmedim ama AMD kullanan tanıdıklarımın çoğu memnun değil NVidia pahalı evet ama gerçekten güçlü bir ekran kartı

AMD GPU'lar ile render işleri (3D, video vb) yapılabilir mi, sürücü sıkıntıları çıkıyor mu?

3D, video onlar benim yapmadığım şeyler onlar hakkında bir şey diyemem. Sürücü konusunda bir problem yaşamadım. Yani AMD kartından veya farklı bir şeyden dolayı bu tarz sorunlar yaşadım (artık olmuyor, nedense) ama işte sürücü güncelledikten sonra WattMan'ya da FPS düşmesi yaşamadım. İlk güncellendiği zaman biraz drop oluyor sonra düzeliyor önbellekten dolayı.

@e_emirhann bilmiyorsan yorum yapma. Şunu yapmak zor olmamalı, bir bitmedi şu fanboyluğunuz! Müzeden kalma kartı kullanıp RX 6650 XT'ye laf ediyorsun, sonra da NVIDIA daha güçlü diyorsun. O hâlde ben de RX 6650 XT'yi baz alarak NVIDIA'nın GTX 1050 kartı için güçsüz diyeyim. Böyle genelleme yapmak sence ne kadar mantıklı? Kafanı çalıştır az.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı