AMD HD7670M "atikmpag.sys" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Charon91

Femtopat
Daha fazla  
-HP Pavilion G6-
AMD HD7670M.
Intel i5 3210M.
16 GB RAM.

2021 Kasım ayında oyun oynarken bir anda oyun pikselleşmeye ve glitch'lenmeye başladı. "atikmpag.sys" mavi ekran hatası aldım. İlk olarak ısınma sorunu olabilir diye düşündüm ve bilgisayarı söküp temizledim. Aynı hata devam etti ve W8.1 işletim sistemimi Windows 10'a yükselttim ardından BIOS güncellemesi yaptım. 1 ay kadar sonra aynı hatayı tekrar aldım ve sorunun kaynağını araştırmaya başladım. DDU ile ekran kartının Driver'larını silip en güncel sürümleri yükledim (Catalyst, Crimson). Hata devam etti. "SFC /scan", "chkdsk" gibi birçok çözümü denedim. Hiçbiri fayda etmedi. Sorun bilgisayarı normal olarak kullandığımda ortaya çıkmıyor ne zaman bir oyunu açmayı denesem siyah ekranda kalıyorum, görev yöeneticisinden baktığımda "yanıt vermiyor" hatası görüyorum. Minidump dosyalarını yüklüyorum. Sorun donanım kaynaklı mı yoksa yazılım kaynaklı mı hala emin değilim. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Minidump dosyası (RAR): atikmpag.sys
VirusTotal linki: VirusTotal

Son düzenleyen: Moderatör:
Atikmpag.sys dosyası ATI ekran kartı sürücüsüne işaret eder.

Glitch ve pikselleşme yaşanıyorsa donanımsal olma ihtimali çok yüksek.

OCCT ile 10 dakikalık bir VRAM testi çalıştıracaksınız. Ayarlarına ellemeyin direkt olarak çalıştırın.

Donanımsal arıza var mı yok mu görürürüz bu şekilde.

Atikmpag.sys dosyası ATI ekran kartı sürücüsüne işaret eder.

Glitch ve pikselleşme yaşanıyorsa donanımsal olma ihtimali çok yüksek.

OCCT ile 10 dakikalık bir VRAM testi çalıştıracaksınız. Ayarlarına ellemeyin direkt olarak çalıştırın.

Donanımsal arıza var mı yok mu görürürüz bu şekilde.
7670m.PNG

hd7670m'de bu şekilde sonuçlar. Diğer intel hd 4000'de ise şu şekilde;
hd4000.PNG

hd 7670m hiç çalışmıyor sanırım
@KojiroHyuga04
up

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı