AMD için neden sıvı soğutma tercih edilmemeli?

Peki hani sıvı sığutucuların içindeki sıvı elektronik eşyalara zarar vermeyen maddelerden yapılıyordu bir kaç yerde okumuştum, hatta bir video'da biri söylüyordu buda mı hurafe çıktı.

Render zaten ayrı bir konu. Render için, çoğu şeyin en iyilerinden alınıyor. Ayrıca kasa içindeki hava sıcaklığının fazla olması, bir problem değil. Uzun uzun yazmışsınız ama hiçbiri bir problem değil.
Peki hani sıvı sığutucuların içindeki sıvı elektronik eşyalara zarar vermeyen maddelerden yapılıyordu bir kaç yerde okumuştum, hatta bir video'da biri söylüyordu bu da mı hurafe çıktı?
Patates olur sistemin.

Peki hani sıvı sığutucuların içindeki sıvı elektronik eşyalara zarar vermeyen maddelerden yapılıyordu bir kaç yerde okumuştum, hatta bir video'da biri söylüyordu buda mı hurafe çıktı.
İletken olmadığı için zarar vermez. Ancak devrenin sulu kalması da iyi değil.

@ProximusTwo Bildiğim kadar doğru yapıldığında hiç bir sıvı soğutma sızdırmıyor.

"Uzun uzun yazmışsınız ama hiçbiri bir problem değil."

Kasa içi hava sıcaklığını 15 derece fazla olması doğal olarak ekran kartı sıcaklığını da arttıracak. Ve kasa içinde daha fazla sıcak hava sirkülasyonu olacak. Bunu problem olarak görmüyorsan yorum yapamam.

Kaynak atar mısın? Ayrıca çoğu kişi kule tipi kullanıyor ve bir sorun yok. İşlemci ve ekran kartı soğuksa, kasa sıcaksa ne olacak?

Kaliteli soğutucu ise bildiğim kadar kullar yapmıyor. Canlı canlı makinalar tarafından hazırlandığını gördüm.
Ya bilader ciddi misin ya? İnsan tasarlamıyor mu sonuçta? Kul yapımı derken, Allah katında yapılmış bir şey değil demeye çalışıyorum ve sonuçta bir insanın ürünü makine yapsa bile. Kaliteli soğutucularda bu oran bayağı az ama yine de böyle bir ihtimal var ve çok tehlikeli. Kule tipinde bütün bilgisayarın gitme gibi bir ihtimal yok sanırım.

Kesinlikle AIO almanın bir riski olduğuna inanmıyorum. Sızma yapsa diğer parçalarınız garantiye girer yenisini vermek zorundalar. O iş o kadar kolay değil.
Garanti bittikten sonra da yapabilir. Ayrıca sıvı soğutmanın arızası, RAM'in veya işlemcinin firmasını niye ilgilendirsin? Kullanıcı hatası der geçerler ve böyle bilgisayarını kaybeden insanlar bir sürü var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…