AMD ile alakalı sorununuz var mı?

hdreizcehennemi

Hectopat
Benim fark ettiğim şey ben hiç sorun yaşamamış olsam da ciddi bir kesimin AMD ile alakalı sorun yaşadıkları. Bu konuyu açmaktaki amacım eğer oylama anlamlı bir sayıya ulaşırsa bunu bir grafik tablosuna dökerek bir istatistiki bir veri oluşturmak. Eğer belirli sayıya ulaşırsak bunun hakkında bir tablo oluşturacak ve buraya yollayacağım. Aynı zamanda çözümünü bildiğim soruları diğer kullanıcılarla beraber paylaşacağım. Veri tablosunu da AMD'ye sunarak sonraki aşamalarda bu sorunların çözülmesi için veri sağlamış olacağım. O yüzden herkes lütfen yaşadığı sorunları mesaj yollayarak paylaşsın çözümlerini bilenler de yanıtlasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kartlar ile ilgili bilgi toplamak istiyorsan yabancı forumlardan araştırmanı tavsiye ederim çünkü forumda kullanan sayısı çok az. ben 2-3 kişi gördüm onlar da iade etti sanırım.
Daha önce de paylaştım bu kartlarla şu an kullanıcıların büyük çoğunluğu sorun yaşıyor. Reedit, AMD ve oyun forumlarında hakkında birçok konu var.

Bu konuları inceleyebilirsiniz.

Sürücüler sorunlu onu biliyorum zaten. Biraz zaman veriyorum AMD'ye. Ayrıca son seri kartların çıkışında hemen alınmaması custım modellerin beklenmesi gerektiğini belirttim. Yeni bir teknoloji çünkü. Yeni teknolojilerde elbet beklenmeyen prüzler ortaya çıkar. Bu arada güç tüketiminin faxla olması güç kaynağınız yeterliyse yatacağı fark ayda 1 TL'den az bilginize.

@hdreizcehennemi umarım düzeltiler ama keşke biraz özenerek piyasaya sürseler ürünleri çünkü ilk alanlar sorun yaşıyor bu da hem firmaya hem de kullanıcıya zarar.
Haklısınız. Nvidia hakkında takdir ettiğim bir konu. AMD artık Nvidia ile başa baş olduğu için boşu boşuna aynı zamanda piyasaya sürebilmek için aceleye getiriypr bazı şeyleri.

i9 9900K satıp geçtim Ryzen 3900X'e verdiğim en doğru karardı yayıncılık açısından ve 1440P oyunculuk açısından. Ryzen sadece biraz Android gibi dikkat etmeniz gereken konular var aşağıda örnekliyorum bunları kısaca kullanmayı bilene uçak kullanmayı bilmeyene akülü araba. İnternet de 3900X ile ilgili sorunların hiç biri başıma gelmedi yok ısınma yok GHZ 4'ün altında vb.

-BIOS güncel tutulması.
-Windows 1903 temiz kurulum yapılması.
-AMD driverlarını dikkatli ve özenli kurulması (güncel chipset AMD sitesinden temiz edilip "fix" sürümleri kurulması ve güç planlarına gelen AMD Ryzen için olan planların seçilmesi)
-RAM MHZ CL Ryzen'da önem teşkil ediyor.

Eki Görüntüle 436029

Eki Görüntüle 436030

Bahsettiğim güç planları

Eki Görüntüle 436034
Masaüstü arka planınız nedir ?

Masaüstü arka planınız nedir ?
Buyur. 😎 1 dakika'da buldum. 😄
1024064.jpg

Son düzenleme:
Bu arada şimdiden yanıtlayan herkese teşekkür ederim. Benim asıl hedef kitlem masaüstü bilgisayarlar ve yeni nesiller. Masaüstü bilgisayarlarda biraz daha bireye bağlı çünkü, bazı markaların dizüstüleri alınmayacak kadar kötü olduğu gibi bir gerçek var. Ayrıca oluşturacağım tabloda güncel parçalar daha çok işime gelir, çünkü eski parçalar hakkında düzeltme yapmak pek mümkün değil.

İşlemci tarafında da AMD'ye geçtim. 3700X ile herhangi bir problemim yok ancak soğutucusu biraz düşük gibi. Stok halde gayet yeterli ancak 1.2V vermeme rağmen AVX komut setini kullanan uygulamalarda 80-90'ı vuruyor. Performansına diyecek laf yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı