AMD Intel'in mezar taşına tıklıyor!

AMD FX 8000 serisinde Intel'in 4 çekirdekli Core i5 işlemcileri karşısında bile çaresiz kalmıştı zira işlemciler pek çok sorun ile birlikte gelmişti ve vadettiği performansı düşük termal eşik gibi pek çok sorundan ötürü verememişti, Şimdi ise aynı kısır döngüye Intel girdi. Özellikle 11. nesil itibari ile TDP arttırarak aranan güç artışı ardında sadece geri dönülemez hayal kırıklıkları bıraktı. AMD AM5 platformuna geçerken Intel gibi DDR4 alternatifi sunsaydı ve platform çıktığı günden itibaren ucuz maliyetli olsaydı Intel daha bu güncel sorunlar ortaya çıkmadan da çok daha ciddi pazar kaybı yaşayabilirdi ancak AM5 çıktığı dönemde hem EXPO tarafındaki sorun hem de anakart ve RAM fiyatlarının pahalılığı nedeni ile Intel'e karşı fiyat performans noktasında bir miktar geride kalmıştı. Intel bana kalırsa 15. nesilden ve mevcut işlemcilere microcode güncellemesi vermekten ziyade LGA 1700 soket için üretim sürecinde değişiklik yaparak örneğin Ryzen'de af modeller gibi mevcut platform için verimliliği daha yüksek ve sorunsuz işlemciler üreterek son kullanıcı maduriyetini performans kaybı olmaksızın gideremediği sürece şu an pazarda pay kaybetmeye mahkum. Kimse kolay kolay mevcut sisteminde sorun yaşarken aynı markada yakın tarihte çıkmış güncel bir platforma geçmek istemez.
Burada bizim açımızdan en büyük sorun ise Intel şayet yüksek nanometreli işlemcilerden yüksek watt tüketimi ile performans alma konusunda ısrara devam ederse tıpkı 10 yıl önce olduğu gibi bu sefer de AMD pazarı tek eline alacak ve bir süre sonra tıpkı Intel'de 3. nesil ile 7. nesil arasında olduğu gibi uzun bir süre rakipsizlikten mevcut işlemcilerin bir miktar performans arttırılarak piyasaya sunulduğunu göreceğiz ki Ryzen 5 8400F ya da 4500 gibi işlemciler de bunun örneği.

Bu nasıl bir düşünce tarzı ya
Bütün AMD ürünlerinde sorun yaşayan biri olarak artık bu şekilde düşünüyorum.

@247305 savunduğunuz 14. nesil hatta 13. nesil Intel işlemcilerin yazılım sorunları mevcut. Kusursuz gözüyle baktığınız Intel bile bazen cuvallayabiliyor.
Dediğin sorunlu seriyi kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım?

Sorun olursa servise gönderir değişim talep ederim.

Bu senin sorununmuş gibi geldi bana. Hani? Haberlere bakıyorum. YouTube' un bilgisayar haberleri ile dolu ben AMD ile ilgili pozitif videodan başka hiçbir şey görmedim.

Dediğin sorunlu seriyi kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım?

Sorun olursa servise gönderir değişim talep ederim.
Yani işlemcisinin yandığını veya çalışmadığını iddia eden bütün kullanıcılar, firmalar yalan mı söylüyor bu işlemciler hakkında?

Bu senin sorununmuş gibi geldi bana. Hani? Haberlere bakıyorum. YouTube' um bilgisayar haberleri ile dolu ben AMD ile ilgili pozitif videodan başka hiçbir şey görmedim.

Sadece işlemci olarak bakmıyorum AMD ye, ekran kartları çok fala mağdur etti beni, işlemcisini en son 5. nesil çıktığında kullandım o zaman tövbe ttim, Ryzen 7 5800x3D 3 kere değişim oldu istersen raporları da paylaşırım.

Daha önce kullandığım AMD ekran kartları aşağıda hepsinde coil whine sorunu mevcuttu, en son nvidiaya geçtim hiç bir sorun yok,

XFX RX 6600 XT Değişim oldu RX 6650XT geldi
MSI RX 6800XT
RX 7900 XTX TUF değişim oldu aynı model geldi

Sistemde sürekli güncelleme yapan biriyim.

29 yaşındayım amd ürünleri sürekli arızalandı değişim oldu en son sattım, intel nvidiada 1 kere değişim görmedim hep sattım yükselttim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…