İşlemci montajı nasıl yapılır?

Cpu montajı kolay. Fakat fanını takmak çok zor geliyor bana. Intel ise ve hiç anlamıyorsan ver bilgisayarcıya. Ben çok zorlanıyorum takarken. Geçenlerde kırmıştım fanın ayağını.

İşlemciyi çıkart masanın üstüne pinler yukarı bakacak şekilde koy. Pinler yamuk mu bak. Değilse al köşesinde üçgen bir yer var. O üçgenle işlemci soketinde bir üçgen daha var aynı yere baksınlar. Tam oturduğundan emin ol. Öylece montajla. Bir de açmadan önce demir çubuğu iyice kaldır. Takınca da bastır biraz sert olacak.

İşlemci kenarında küçük bir üçgen ve anakart üzerinde küçük bir üçgen işareti var birbirlerine denk gelecek şekilde yerleştirin ve oturduğundan emin olun, sonra soketi kitleyin. Bu kadar :D.

Onları biliyorum fakat pinine zarar gelir diye biraz korkuyorum 300 lira boşa gitmesi için pine zarar gelecek etkenler nelerdir ve işlemciyi anakartdaki sokete bıraktığım zaman oturmadıysa ve kaydırarak yerine oturtturursam pin yamulur mu?

İşlemciyi çıkart masanın üstüne pinler yukarı bakacak şekilde koy. Pinler yamuk mu bak. Değilse al köşesinde üçgen bir yer var. O üçgenle işlemci soketinde bir üçgen daha var aynı yere baksınlar. Tam oturduğundan emin ol. Öylece montajla. Bir de açmadan önce demir çubuğu iyice kaldır. Takınca da bastır biraz sert olacak.
AMD değil Intel. :)

Onları biliyorum fakat pinine zarar gelir diye biraz korkuyorum 300 lira boşa gitmesi için pine zarar gelecek etkenler nelerdir ve işlemciyi anakartdaki sokete bıraktığım zaman oturmadıysa ve kaydırarak yerine oturtturursam pin yamulur mu?

Hocam işlemci yerine koyduktan sonra nazik şekilde sağ sol yapın eğer kımıldamıyorsa oturmuş demektir. Sonra mandalı kitleyin bu kadar kendinize güvenin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı