AMD İşlemci ve Anakartların Uyumu Netlik Kazandı

AMD'nin açıkladığına göre UEFI BIOS'un sakladığı ROM dosyasında geçmişe dönük işlemciler için yeteri kadar yer kalmaması sebep olarak gösterilmiş. MSI'in arayüz kaldırmayla yeni nesilleri destekleme gibi hamleleriyle geçmişe dönük işlemci desteği halen daha olabilir. Örneğin XMG markasının B450 için Ryzen 4000'ü garantilemiş olması ve AMD'nin varsayılan olarak desteklemeyeceğini açıklaması da çelişkiler bırakıyor.

Burada bir cümleye takıldım. Şimdi B450 ve X470 bazı ana kartlar da bu tarz bir kapasite sıkıntısı bulunmuyor. Kaldı ki olanlar için de tercihli bios yayınlanabilir. Bana artık stratejileri değişiyor gibi geldi. Bende sanki intel gibi bir iki senede bir yeni işlemci yeni anakart eşleşmesi olacak gibi bir izlenim oluştu.

"Her yonga setindeki her işlemci için tam destek sağlayabilmemize rağmen, BIOS ayarlarını ve desteğini depolayan flash bellek yongalarının kapasite sınırlamaları vardır."

"While we wish could enable full support for every processor on every chipset, the flash memory chips that store BIOS settings and support have capacity limitations. "

Q: What about (X pre-500 Series chipset)?
A:
AMD has no plans to introduce “Zen 3” architecture support for older chipsets. While we wish could enable full support for every processor on every chipset, the flash memory chips that store BIOS settings and support have capacity limitations. Given these limitations, and the unprecedented longevity of the AM4 socket, there will inevitably be a time and place where a transition to free up space is necessary—the AMD 500 Series chipsets are that time.

KAYNAK:

B450 anakart ve R5 2600 benim işimi oldukça görüyor. Henüz %50 işlemci kullanımını bile neredeyse oyunlarda görmüyorum. Kısacası benim açımdan bir problem söz konusu değil. Zaten değiştireceksem anakart ve işlemcimi satıp, yenisine geçerim. Her sene değişmez ancak iki ya da üç yılda bir değişim iyidir. Güncel teknoloji, güncel bileşenlerle daha sağlıklı çalışacaktır.

Ah be üzücü oldu bu durum benim için

Linus reisin bu konu hakkında koyduğu başlık. 🤣
ss459.PNG

Bu adamın bu kadar korkusuzca konuşmasına bayılıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı