AMD İşlemcili ONEXPLAYER Mini Taşınabilir Konsol Tanıtıldı

280 tane oyunum var ve sadece 17 tanesi onaylı veya oynanabilir. Ek olarak diğer kütüphaneler desteklenmiyor. Tabii Steam'in göstermesi de yanlış olabilir, Linux'teyken %20'si gözüküyordu kütüphanenin. SteamOS kullanma sebebi Windows'a para ödememek, zaten kurabiliyorsun. Bir de yer kazancı, bellek rahatlatma gibi nedenler olabilir de oyun desteğinin yanında hiç.

Tabanlı da aktif olarak kaç kişi kullanıyor bu SteamOS'u? Oynanmanın imkansız olmaması oynanabilir demek değildir.

SteamOS Steam'deki tüm oyunları çalıştırmıyor değil mi?

Parayla alakası yok, bilerek tercih ediyorlar.(Tabii konsolun fiyatının da düşük olmasını sağlıyordur o ayrı konu.) Valve hep oyun konusunda GNU/Linux'un gelişimine katkı sağlamaya çalıştı ve belli ki başardı da. Çoğu oyun mağazası GNU/Linux'ta yokken Steam var, Proton'u da Valve geliştiriyor. Proton, Steam Deck yokken de vardı ve herhangi bir GNU/Linux dağıtımı ile kullanılabiliyor.
Akıcılık sorunları vb. var gene de. Etkili bir şey değil bence ama çalışmıyor diyemem.
SteamOS Steam'deki tüm oyunları çalıştırmıyor değil mi?
Steam'deki oyunları çoğu oyunu %15/20 kare kaybıyla oynamaya çalıştırmak diyorsun evet. Yanlışım yoksa anti-cheat'ler yavaş yavaş geliyor ama gene de yeterli değil. Steam kadar Steam dışı oyunlarım olduğu için, SteamOS'ta kalmak ek olarak kare artışı yerine kaybı yaşamak (ki Windows'ta daha resmi sürücü yok, olsa artar daha da) salaklıktan başka bir şey değil.

Akıcılık sorunları vb. var gene de. Etkili bir şey değil bence ama çalışmıyor diyemem.

Steam'deki oyunları çoğu oyunu %15/20 kare kaybıyla oynamaya çalıştırmak diyorsun evet. Yanlışım yoksa anti-cheat'ler yavaş yavaş geliyor ama gene de yeterli değil. Steam kadar Steam dışı oyunlarım olduğu için, SteamOS'ta kalmak ek olarak kare artışı yerine kaybı yaşamak (ki Windows'ta daha resmi sürücü yok, olsa artar daha da) salaklıktan başka bir şey değil.

Teşekkür ederim cevap için. Benim düşündüğümden iyiymiş. Ben diğer Linux dağıtımları gibi düşünmüştüm bazı oyunlar çalışıyor ama bazıları desteklenmiyor SteamOS'ta diye. Kare kaybı üzücü ama yine de bir Linux sürümünde oyun oynamak güzeldir.(SteamOS'un amacı zaten bu tabii orası doğru :D)

Teşekkür ederim cevap için. Benim düşündüğümden iyiymiş. Ben diğer Linux dağıtımları gibi düşünmüştüm bazı oyunlar çalışıyor ama bazıları desteklenmiyor SteamOS'ta diye. Kare kaybı üzücü ama yine de bir Linux sürümünde oyun oynamak güzeldir.(SteamOS'un amacı zaten bu tabii orası doğru :D)
Kötü değil ama mantıklı değil, indie oyun oynayacaklar takılsın gerçi. Keşke Windows'un masaüstü dağıtımlarında XBOX gibi hafifleştirilmiş sürümü olsa. Windows mantıklı ama konsolu açınca masaüstü görmek, meh.

Optimizasyon sorunu var,Youtube'da videolara baktım,God of War'da düşman npcler görünmüyor,Kratos boşa balta sallıyormuş gibi oluyor,bundan çok daha düşük bir donanıma sahip steam deck'te böyle bir sorun yok,sistem iyi ama sorunlar fazla.

Shadow of The Tomb Raider, Control gibi oyunlar indie oyun olmuyor bence ama sen bilirsin.
Bunlar indie demedim zaten, 3A oyunların genelinde sürücü desteği olmamasına rağmen %15-20 performans artışı var. Indie oynayacaklar için önemli değil amacıyla söyledim.
Saydığım oyunların hiçbirinde sorun yaşamadım.
Uçağa binene kadar spor araba daha hızlı gelir diye bir söz var.

İki tarafta da oynadım oyunları, 10FPS fark oluyor sadece, her türlü 60FPS'ten fazla aldığım için etkilemiyor bile. :D?
Tamam olmuyor değil işte? Bu 10 FPS etkilemiyor demek değil, ayar yükselt daha güzel olsun görüntü. 1-2 sene sonranın oyunlarında o 10 FPS'i mumla ararsın, hala neyini savunamıyorsun anlamıyorum? SteamOS çalışıyor mu, evet; mantıklı mı, 64 GB'lık versiyona sahip değilsen hayır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı