Rehber AMD kartlar için shader ayarını tüm oyunlara açma

Eyvallah Thomas reis. Forumun AMD uzmanı olarak işe alınsan keşke

Arkadaşlar bu ayarı yapmayı düşünenler varsa şunu ekleyeyim. Normalde BF1 gibi oyunlarda 50 dereceyi geçmeyen RX Vega 64 kartım 70 derecelere ulaşmaya başladı. Yanında birlikte hangi ayarı açıyor bilmiyorum ama dün bu ayarı yaptığımdan beri kartta sıcaklık arttı. Neden kart ısınıyor diye düşünürken sonradan geldi aklıma bu ayar. ShaderCache'yi tekrar 31 yaptım. Birkaç test sonra dönüş sağlarım.

Sıcaklığa bu kadar etki etmemesi gerek normalde.

BF1'de FPS düşmesi yaşayıp duruyorum. Bu ayar faydalı oldu mu sizde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet harika bir rehber olmuş. RX 570 kartım ile Satisfactory oyununda denedim, sürekli uzun süren droplar yerken bu rehberi uyguladıktan sonra ilk başta droplar çok kısa olmaya, sonradan da hiç olmamaya başladı. Teşekkürler.

Bunun tam olarak faydası ne hocam? Shader olayını mı hızlandırıyor yoksa sadece tüm oyunlar için mi açık yapılıyor? Sürücüyü kuralı 2 gün oldu fakat hala oyunlarda anlık takılmalar falan yaşıyorum. Araştırdığım her konuda kapı hep bu shader olayına çıkıyor çünkü. Hatta bazı kişiler sürücü kurduktan sonra takılmalar normal 1 hafta da düzelir sabredin falan demişler.

Hem hızlandırıyor hem açık yapıyor. Bazı oyunlar zorunlu olarak shader yapmadığı için onlar bu durumdan hariç oluyor. Shader işleminin tamanlanması oyuna göre değişir çünkü hikayeli oyun oynuyorsanız her ilerleyişinizde shader yapılıyor, bu da siz oyunu bitirene kadar sürer belki de. Online oyun oynuyorsanız her haritada bir shader yapılıyor, o haritada bir süre geçirdikten sonra shader tamamlandığı için daha akıcı oynuyorsunuz.

Anladım. Geçen gün NFS Heat oynarken çok kasıyordu fakat ne olduysa bir sonraki oyuna girmemde gayet akıcı oynadım kasma takılma olmadı 1 kere bile. Sanırım bu shader olayı yüzünden oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…