Rehber AMD kartlar için shader ayarını tüm oyunlara açma

Anladım. Geçen gün NFS Heat oynarken çok kasıyordu fakat ne olduysa bir sonra ki oyuna girmem de gayet akıcı oynadım kasma takılma olmadı 1 kere bile. Sanırım bu shader olayı yüzünden oluyor.

Evet, yüksek ihtimalle. Mümkünse oyunları sabit grafiklerde oynamaya çalışın. Zırt pırt her ayar değiştirdiğinizde Shader işlemi o grafikler için tekrar başlamış oluyor ve başa dönüyor.

Evet, yüksek ihtimalle. Mümkünse oyunları sabit grafiklerde oynamaya çalışın. Zırt pırt her ayar değiştirdiğinizde shader işlemi o grafikler için tekrar başlamış oluyor ve başa dönüyor.

Anladım teşekkür ederim. Ben sistemde sorun var sanıyordum meğerse shadermiș

Hocam bu yaptığımız 32 ayarı sadece format sonrası mı sıfırlanır? Bir de disk temizleme amaçlı disk temizleme aracını kullanırken DirectX tikini kaldırmaya gerek var mı yoksa onu da mı temizleyelim?

Her sürücü güncelleme sonrası sıfırlanıyor, tekrar yapmanız lazım. DirectX tikli olmalı zaten temizlenmesi için.

Emeklerinize sağlık FiveM'de denedim ve stabil bir FPS alabildim kimi yerde aldığımdan daha yüksek FPS alıp daha stabil sabit 60 FPS'de oynayabildim.

Shader Cache en fazla Warframe gibi online çok efektli oyunlarda sıkıntı yapıyor, oyunda bin bir türlü efekt var ve hepsini ilk yükleyişinde drop yedirtiyor işin en komik tarafı oyuna update geldiğinde shader sıfırlanıyor nedense. Bunu denedim ilk başlardaki feci droplar yine var ama oyun ilerleyişinde durumu belirteceğim, diğer oyunlara da bakacağım.

Listeye aldım hocam yarın bir gün ihtiyacım olursa diye ya kullanır yada paylaşırım teşekkür ediyorum.

Elden Ring için çoğu drop ve stutter gitmiş olsa da Dying Light 2 performansı berbat, oyunda neredeyse hiç drop yemiyordum şimdi 10 saniyede bir saniyelik donma oluyor. Kullandığım kart RX 6400 bu arada, bende pek işe yaramıyor maalesef.

Kullandığın kart RX 6400 zaten ne performans bekliyorsun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…