Rehber AMD kartlar için shader ayarını tüm oyunlara açma

DL2'de o kartın VRAM'i yetmediğinden dolayı drop giriyordur, shader ile alakası yok. Her şey shader'a bağlanmamalı, konuda da belirtmiştim.

DL2'de o kartın VRAM'i yetmediğinden dolayı drop giriyordur, shader ile alakası yok. Her şey Shader'a bağlanmamalı, konuda da belirtmiştim.

Hocam VRAM 3 GB'larda dolaşıyor bende anlamadım daha önce drop olmuyordu, onun dışında basit Online oyunlarda performans daha iyi gibi. LoL'de ara sıra takılmalar oluyordu onlar geçmiş lakin tek sıkıntısı bazı oyunlarda shader yüklemelerinde işlemci çok ısınıyor örneğin Warframe'de her haritaya girdiğimde o bölgenin shaderlerini yüklenmesini bekliyorum ve işlemci %100 kullanımda olduğu için 80 derecelere ulaşıyor bölge tamamen yüklendiğinde kullanım %20'ye düşüyor sıkıntı kalmıyor ama şunu söyleyebilirim drop haricinde birde yüksek FPS olmasına rağmen oyunda titremeler değişik bir kasma hissi oluyordu bu ayarı yaptıktan sonra o hiç olmadı veya denk gelmedi genel anlamda çoğu oyun daha iyi çalışıyor.

Kullandığın kart RX 6400 zaten ne performans bekliyorsun?

Hocam Dying Light 2 medium grafiklerde 70-80 FPS alıyorum o kadar da kötü bir performans sayılmaz, ben zaten FPS artması için bu ayarı yapmadım ki? Çoğu oyunda yaşanan shader sıkıntılarını çözmeye çalışıyorum.

Son düzenleme:

DL2'de Low'da bile 4 GB'ın tamamı doluyordu neredeyse. İşlemcinin %100 olması normal. Shader derlemelerinde işlemci gücü önemli, hesaplamaların yapılması için.

DL2'de Low'da bile 4 GB'ın tamamı doluyordu neredeyse. İşlemcinin %100 olması normal. Shader derlemelerinde işlemci gücü önemli, hesaplamaların yapılması için.
Dying Light 2 kötü çalışsa bile geri kalan oyunların çoğunda yaşadığım bazı sorunlar çözüldü teşekkürler.

Her sürücü güncelleme sonrası sıfırlanıyor, tekrar yapmanız lazım. DirectX tikli olmalı zaten temizlenmesi için.

Hocam konuyu horlatıyorum. Bu shader cache olayı sürücü güncellemede mi birkaç saatte oluyor yoksa her yeni oyuna girdiğimde mi shader cache oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konuyu horlatıyorum. Bu shader cache olayı sürücü güncellemede mi birkaç saatte oluyor yoksa her yeni oyuna girdiğimde mi shader cache oluyor?

Sürücü guncellemesinde veya sürücüyü silip kurmada da geçerli. Oyundan oyuna değişiyor shader compile süresi. Bazı oyunlar daha ilk girişte bütün Shader'i derliyor, bazıları ise siz oynadıkça yapmaya devam ediyor. Sürücüyü tekrar kurmadiginiz sürece de bir şey olmuyor.

Yani diyelim ki hikayeli oyun oynuyorum ve yeni indirdim oyunu sürücüyü de çok önceden güncelledim yine de takılma sorunları olur mu?

Yani diyelim ki hikayeli oyun oynuyorum ve yeni indirdim oyunu sürücüyü de çok önceden güncelledim yine de takılma sorunları olur mu?

Oyun derlemeyi büyük ölçüde yaptıysa takılmalar olmuyor daha. Sürücünün ne zaman kurulduğuyla pek ilgisi yok, sizin oyunu ne kadar oynamanızla ilgisi var biraz. Shader'i yapan şey burada oyun çünkü, oyunu yeni kurduysaniz ve ilk defa acıyorsaniz takılmalar olabilir bir süre.

Bu sorun sadece AMD için mi geçerli NVIDIA için böyle bir sorun yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…