Rehber AMD kartlar için shader ayarını tüm oyunlara açma

DirectX zımbırtı şeysi bende 2MB dolmuş, bunun anlamı Shader Cache önbelleğim sadece 2MB mi doldurabilmiş?

AppData\Local\AMD yolunda tutuluyor DxCache dosyaları. Bu klasör zarar görürse Shader'lar da gitmiş olur.

NVIDIA'da da var ancak AMD'de shader yüzünden oluşan takılmalar daha hissedilir oluyor. Optimizasyonla alakalı biraz.

Sağ olun hocam ileride işime yarar.

AppData\Local\AMD yolunda tutuluyor dxcache dosyaları. Bu klasör zarar görürse Shader'lar da gitmiş olur.

Hatta ayarları yaptım şu an test edip geri döneceğim.

AppData\Local\AMD yolunda tutuluyor dxcache dosyaları. Bu klasör zarar görürse Shader'lar da gitmiş olur.

Şu an oyuna girdim 1 2 kere drop oldu.

Son düzenleme:
Bunu yaptığımızda eski haline cevirmek istesek nasıl ceviriyoruz?
Valorant'ta anlık takılma vs donma kasma için sizce fayda sağlar mı?

Mpofix programına güncelleme gelmiş bu ilk mesajda ki Regedit ile değiştirdiğimiz yeri programa eklemişler oradan tek tık ile yapabiliyoruz. Bence güzel olmuş. Kısa yoldan değiştirebiliyorsunuz.

@Emir M.

Açmak yerine tamtersi şekilde kapattım, şu an RDR2'de test ediyorum ve takılma stutter gitti gibi. Gelişme olursa bildiririm, çok teşekkürler.

Varsayılan olarak 31 geldi, RDR2 de stutter ve düşük %99'uncu FPS alıyordum. 32 yaptım şu an çok daha iyi.
30 yapıp kapattığımda çok daha kötü oldu.

Son düzenleme:
Konunun en altında bulunan shader cache temizleme olayını bence AMD'nin her sürücü güncellemesinden sonra tüm AMD GPU kullanan yapmalı. Yarın gereksiz ve önemsiz bir güncelleme bile gelse kesinlikle yapılmalıdır. Yapmakla yapmamak arasında dağlar kadar fark var. Temiz bir kurulum ile yeni bir sürücüye geçseniz bile daha önce oluşturulan gölgelendirici önbelleği kullandığı için kasma, donma, takılma, hıçkırma, kekeleme yaşamanız bu yüzden olduğunu belirteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…