AMD kartlar söylendiği kadar sorunlu kartlar mı?

Muhtemelen reshade diyorsunuz. Birkaç ay önce denemiştim fakat her oyun için tek tek ayar yapmak uğraştırıyor. Üstelik istediğim seviyeye de geldiğini söyleyemem.
Aslınca hocam tek tek ayarlık bir durum yok. CAS (sharpening için) AMD tarafından gelen hem çok hafif hem de biraz daha başarılı olduğu söylenen bi algoritma.

Şu an laptop dandik olduğundan neredeyse her oyuna atıyorum ben. Zaten 2 slider var, 1 dakikanızı almaz ayarlaması. Diğer efektlerle hiç uğraşmanıza gerek yok istemiyorsanız.

Forumda bayağı bir gezindim. Şu anlık AMD kartlar, NVIDIA muadilleri karşısında yaklaşık minimum 1000-2000₺ gibi bir fiyatta daha ucuzlar. Fakat AMD'den insanların çok fazla başı yanmış galiba. Watman hatası, driver problemleri, düşük performans vs vs. gerçekten bu kadar sorunlu kartlar mı üretiyorlar? Yoksa gerçekten denk gelme durumu mu söz konusu? Aradaki 2000 hatta 3000₺ farkı ödeyerek stabil bir NVIDIA kart almak mantıklı mı gerçekten?

Kardeşim, yıllardan beri AMD öncesi ATI kartlar kullanmaktayım. Geçmişten beri sıkıntısı hep yazılımsal oldu. Onu da son 2-3 yıldır yok denecek kadar azalttılar. Whatmann vb sorunları Windows üzerinden 3tık ile çözebilmektesin.
Şu anda ise diğer firmanın yazılımlarını açık kaynak kodlu ve daha iyi olarak çıkartmakta.
Ben 5600 XT öncesinde RX 570 XT kullandım. Sorun yaşamadım, render da aldım. Yayında yaptım. Kulaktan dolma, kullanmadan yapılan yorumlara bakma al rahatla.
Zamanında firmayı kapattırmak için NVIDIA ve Intel'in firmaları tehdit ettiğinidebilirim. Yoksa sorunlu olsa bugün konsollarda NVIDIA olurdu en basit örneği.

Ben RX 570 ile sorun yaşadım, kuzenim 3 yıldır kullanıyor bir defa WattMan vs hatası ile karşılaşmadı. Ancak bu sorunlar 6000 serisi ile de tamamen bitmiş değil ki forumda bu kartlar ile de sorun yaşayanlar mevcut. Bu sorunlarla karşılaşmak ya da hiç karşılaşmamak biraz şans işi denilebilir ancak aradaki fiyat farkını göz önüne alırsak bu sorunlar göz ardı edilebilir.

Amaç sadece oyun oynamaksa Amd alinabilir fakat Nvidia demek çok daha fazlası demek.
Buyüzden işlemcide amd Ekran kartında Nvidia dan şaşmamak lazım.

Mimarisinden ve üreticilerin voltaj frekans farklılıklarından kaynaklanıyor. 6000 serisinde kullandıkları tüm mimariler taş gibi diyebilirim öyle ki overclock performansları çok yüksek.
Muhtemelen voltaj dengesinden kaynaklı bir şey olabilir hocam, 5000 serisinde ya düşük voltajdan ya da yüksek güç tüketiminden overclock yapılamıyordu muhtemelen. 7 nm'nin nimetlerinden tam olarak 6000 serisi yararlanmış oldu, verimlilik açısından.
Hocam kartınızın frekansı ne kadar merak ettim, çok OC yapabildiniz mi?

Muhtemelen voltaj dengesinden kaynaklı bir şey olabilir hocam, 5000 serisinde ya düşük voltajdan ya da yüksek güç tüketiminden overclock yapılamıyordu muhtemelen. 7 nm'nin nimetlerinden tam olarak 6000 serisi yararlanmış oldu, verimlilik açısından.
Hocam kartınızın frekansı ne kadar merak ettim, çok OC yapabildiniz mi?

Stok frekansı 2654Mhz ve 1150v, ben 2780Mhz'e getirebildim 1110v ile uzun süreli stabilitesi iyiydi.

MorePowerTool ile 3000Mhz'e getirenler bile olmuş. Ben de denemek istiyorum fakat risk nedir ne değildir emin değilim.

Screenshot_3.png

Nvidia AMD tartışması kesinlikle son bulmaz.. İçine yatanı al gitsin hocam.. Kimse kimseye zorla birşeyi kabul ettiremez. Bende yıllarca AMD kullandım. Şuan Nvidia kullanıyorum. Fakat Nvidia ya geçince şöyle bir kanı oluştu ben daha önce eşeğe biniyormuşum onu anladım.. Anakartta da mesela Gigabyte ile MSI arasında dağlar kadar fark var. Örneğin şu saatten sonra Gigabyte ankartını bedava verseler almam.. Bu gibi tercihlerinizi markaları kullanarak sizin vermeniz gerekiyor. Kimsenin fikrine bakmayın deneyin görün diyebilirim size..

Stok frekansı 2654Mhz ve 1150v, ben 2780Mhz'e getirebildim 1110v ile uzun süreli stabilitesi iyiydi.

MorePowerTool ile 3000Mhz'e getirenler bile olmuş. Ben de denemek istiyorum fakat risk nedir ne değildir emin değilim.

Eki Görüntüle 1409298
TechPowerUp'ın çoğu incelemesinde dikkatimi çeken şeylerden birisiydi (özellikle 5000 serisinde varmış bu), WattMan yüzünden çok hız aşırtılamıyor bu kartlar, ya da board power limit olayı var ya da yazılımsal olarakmış.

Eki Görüntüle 1409298
Hocam sıvı soğutma bloğu gerekmez miydi bu frekanslarda? Hava soğutma ne kadar dayanabilir ki, artı silikon kaldırabilir mi bu frekansları?

TechPowerUp'ın çoğu incelemesinde dikkatimi çeken şeylerden birisiydi (özellikle 5000 serisinde varmış bu), WattMan yüzünden çok hız aşırtılamıyor bu kartlar, ya da board power limit olayı var ya da yazılımsal olarakmış.

Bende 5500 XT vardı fena OC olmuyordu aslında, gerçi bu Navi 10 olmadığından diğer 5000 serisinden sıyrılıyordu. Açıkçası o mimari voltaj ve frekanslardan aşırı hassastı hiç deneyimleme fırsatı bulamadım. Bir ara 5600 XT'de vBIOS ile bellek hızı artırımı yapmışlardı. Yazı tura atmak gibiydi o mimari.

6000 serisinde de Navi 23 ve 21 kartlar 24 ve 22'ye kıyasla daha iyi OC oluyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı