AMD kısa ömürlü mü?

Amd'ye baktığımızda her türlü bütçeye her türlü kart var. Nvidia cephesine baktığımızda ise 450 TL'ye Gtx750 Ti var işe yarayan. Başkada yok. Direk 650 TL'ye atlamış Nvidia ve karşımıza Gtx760 çıkıyor. Amd ise 450 TL'ye R7 265, r9 270, HD7850 gibi kartlar mevcut. Bunların arasında çok fark olmasa bile en az 5-10 fps fark var. Her bütçeye uygun olduğu için Amd seçiliyor. Parası olup direk Gtx770 alanların egosunu tatmin etmek için kullandıkları yöntemdir bu. Amd'yi kötülerler hep. İşlemci içinde aynı. Paran yoksa alırsın Fx6300 basarsın overclocku al sana i5 4440.

Tekrarlıyorum, eski PC'deki ATI Radeon HD 2400 Pro - ki 7-8 yıllık bir PC - bile 13.9 sürücüsünü kullanıyor. Mantle desteği bile 14.1 ile geldi. Gerisini siz düşünün. :)

AMD iyi bir ekran kartı ya da işlemci artık hangisiyle alakalıysa bende AMD(Eski Radeon adıyla ATI) ekran kartı kullanıyorum şimdi fazla güç tüketiyor en son bilgisayar kitlendi o kadar fazla güç çekiyordu. 110W enerji tüketiyor ama iyi hala sağlam 2 yıldır dayandı ilerde ne olacak demiyorum çünkü sıkıldım artık AMD kullanmaktan NVIDIA kullanacağım. Ama kötü değil NVIDIA nerdeyse AMD aynı yerde.

AMD sağı solu pek belli olmayan bir firma o yüzden öyle düşünülüyor. Ekran kartı konusunda pek bir AMD deneyimimim olmadı ilk defa kullanmaya başladım şuana kadar bazı driver optimizasyonlarının geç gelmesi dışında bir şikayetim olmadı. Ama AMD'nin işlemci tarafında kısa ömür vaat ettiğini düşünenlerdenim. Bence AMD'nin orta seviye hatta üst seviye işlemcileri güncelliğini çabuk kaybediyorlar.

Tekrarlıyorum, eski PC'deki ATI Radeon HD 2400 Pro - ki 7-8 yıllık bir PC - bile 13.9 sürücüsünü kullanıyor. Mantle desteği bile 14.1 ile geldi. Gerisini siz düşünün. :)

O kadar az driver çıkarıyorlar. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı