Rehber AMD Laptoplarda oyun oynarken harici olan ekran kartı nasıl kullanılır?

maykıll

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2021
Mesajlar
3.095
Makaleler
3
Çözümler
3
Bugün sizlere AMD ekran kartı olanlar için oyunlarda nasıl harici (güçlü) olan ekran kartını kullanacağımızı göstereceğim.

1- Aygıt yöneticisine girip ekran kartımızı öğreniyoruz. Laptop kullanıyorsanız 2 ekran kartı olacaktır. Siz yüksek olanının sürücüsünü indireceksiniz. Ben de VEGA8 ve RX560X ekran kartları bulunmakta. Tabii ki RX560X olan kartımız daha güçlü ve daha performanslıdır 😂

2- Yüksek olan ekran kartımızın sürücüsünü indirip ve kuracağız - https://www.amd.com/en/support - (Kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz)

3- Sürücümüzü yüklediğimizi anlamak için masaüstüne sağ tıklıyoruz. AMD Radeon Software diye bir yazı çıkacaktır. O yazıyı gördüysek ekran kartımızın sürücüsünü başarılı bir şekilde kurmuş bulunmaktayız. Eski kartlar için bi ayar yapmaya gerek yok fakat ekran kartı modeliniz güzel ise sağ tıkladığımız zaman o çıkan AMD Radeon Software yazısına tıklayacağız önümüze 4 tane seçenek gelecektir. -OYUN-E-SPORTS-GÜÇ TASARRUFU-STANDART. Her çeşit oyunu oynuyor iseniz OYUN seçeneğini seçiniz. Hiç oyun oynamıyor iseniz STANDART. Hep FPS oyunu oynuyorsanız E-SPORTS. Pilde çok kullanıp oyun oynamıyor iseniz GÜÇ TASARRUFU seçenekleri uygundur.

4-Oyunları AMD harici ekran kartıyla çalıştırmak için EN ÖNEMLİ KISIM 😂😂- AMD uygulamasını açtıktan sonra üst tarafta olan 'Oyun' sekmesine basıyoruz. Sağ köşede olan 3 noktaya basıyoruz ve ardından 'Bir oyun ekle' seçeneğine tıklıyoruz. (Oyunlarınız orijinal ise kendisi otomatik eklenecektir fakat crack bir oyun ise sizin eklemeniz gerek) Ardından dosyaların arasından masaüstü ye tıklayıp oyunu seçelim. Oyununuz masaüstünde gözükmüyor ise oyunun kurulu olduğu yeri açarak oradan oyununuzu seçin. (AMD harici ekran kartıyla çalışmasını istediğiniz oyunları buraya eklerseniz VEGA8 olan güçsüz kartı oyunlarda devre dışı kalacaktır akabinde harici ekran kartı kullanacaktır)

Rehberimi okuduğunuz için teşekkürlerim sunarım. İyi günler dilerim.

1618279038784.png
 
Gerçekten faydalı olacaktır hocam. Bunun zorluğunu çekenlere rastlıyoruz. Anlaşılır olmuş. Genelde bir video atıyordum. Adam biraz mıymıntı anlatıyordu.
 
Gerçekten faydalı olacaktır hocam. Bunun zorluğunu çekenlere rastlıyoruz. Anlaşılır olmuş. Genelde bir video atıyordum. Adam biraz mıymıntı anlatıyordu.
Teşekkürlerimi sunarım :)
Tüm yorum yazanlara teşekkürlerimi sunarım elimden geldiği kadar yorumlara yanıt vereceğim.
 
Bende Vega 10 var laptopta harici ekran kartı var mıdır hocam?

Bugün sizlere AMD ekran kartı olanlar için oyunlarda nasıl harici (güçlü) olan ekran kartını kullanacağımızı göstereceğim.

1- aygıt yöneticisine girip ekran kartımızı öğreniyoruz. Laptop kullanıyorsanız 2 ekran kartı olacaktır. Siz yüksek olanının sürücüsünü indireceksiniz. Ben de Vega8 ve RX560X ekran kartları bulunmakta. Tabii ki RX560X olan kartımız daha güçlü ve daha performanslıdır 😂

2- yüksek olan ekran kartımızın sürücüsünü indirip ve kuracağız - https://www.amd.com/en/support - (kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz)

3- sürücümüzü yüklediğimizi anlamak için masaüstüne sağ tıklıyoruz. AMD Radeon Software diye bir yazı çıkacaktır. O yazıyı gördüysek ekran kartımızın sürücüsünü başarılı bir şekilde kurmuş bulunmaktayız. Eski kartlar için bir ayar yapmaya gerek yok fakat ekran kartı modeliniz güzel ise sağ tıkladığımız zaman o çıkan AMD Radeon Software yazısına tıklayacağız önümüze 4 tane seçenek gelecektir. -oyun-e-sports-güç tasarrufu-standart. Her çeşit oyunu oynuyor iseniz oyun seçeneğini seçiniz. Hiç oyun oynamıyor iseniz standart. Hep FPS oyunu oynuyorsanız e-sports. Pilde çok kullanıp oyun oynamıyor iseniz güç tasarrufu seçenekleri uygundur.

4-oyunları AMD harici ekran kartıyla çalıştırmak için en önemli kısım 😂😂- AMD uygulamasını açtıktan sonra üst tarafta olan 'oyun' sekmesine basıyoruz. Sağ köşede olan 3 noktaya basıyoruz ve ardından 'bir oyun ekle' seçeneğine tıklıyoruz. (oyunlarınız orijinal ise kendisi otomatik eklenecektir fakat crack bir oyun ise sizin eklemeniz gerek) ardından dosyaların arasından masaüstü ye tıklayıp oyunu seçelim. Oyununuz masaüstünde gözükmüyor ise oyunun kurulu olduğu yeri açarak oradan oyununuzu seçin. (AMD harici ekran kartıyla çalışmasını istediğiniz oyunları buraya eklerseniz Vega8 olan güçsüz kartı oyunlarda devre dışı kalacaktır akabinde harici ekran kartı kullanacaktır)

Rehberimi okuduğunuz için teşekkürlerim sunarım. İyi günler dilerim.

Eki Görüntüle 971844
 
Bu yöntem bazı oyunlarda çalışmıyor. Örneğin Gameloop'un eski sürümlerinde bir türlü devreye girmiyordu. Asıl yöntem:
 
Bu yöntem bazı oyunlarda çalışmıyor. Örneğin GameLoop'un eski sürümlerinde bir türlü devreye girmiyordu. Asıl yöntem:

Evet Windows grafik ayarlarında oyunları yüksek performans ayarına almak gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı