- Makaleler
- 6
FPS ve render performansına etki edebiliyor. CL düşürürsen pek önemi kalmaz.Peki RAM frekansı ne işe yarıyor.
CL gecikme degeridir, ping gibi düşün ne kadar az o kadar iyi.
FPS ve render performansına etki edebiliyor. CL düşürürsen pek önemi kalmaz.Peki RAM frekansı ne işe yarıyor.
Hem de nasıl, eskiden Intel gereksiz pahalı AMD al geç derdik."Paran varsa Intel yoksa AMD" mantığı yer değiştirdi resmen.
Olmaz. Ryzen 5000 son AM4 işlemciler. Yeni çıkacak 11. nesil Intel işlemciler de son LGA 1200. Zaten son DDR4 işlemciler bunlar, seneye DDR5 devri açılıyor.Bir sorumda AMD hem aynı chipset ama Intel herseferinde değiştiriyor ileride işlemci değiştirmeme engel olur mu?
Bir sorumda AMD hem aynı chipset ama Intel her seferinde değiştiriyor ileride işlemci değiştirmeme engel olur mu?
Intel, tek çeşit sokete geçecek(miş). Geçende buna benzer bir konuda forumda birisi öyle demişti yanlış hatırlamıyorsam.Bir sorumda AMD hem aynı chipset ama Intel herseferinde değiştiriyor ileride işlemci değiştirmeme engel olur mu?
10NM, DDR5Intel 12.nesilde ne yapacak bilmiyorum.
AMD 5000 serisi son AM4 soket olacak diye biliyorum. Intel eskisi kadar değiştirmiyor.Bir sorumda AMD hem aynı chipset ama Intel herseferinde değiştiriyor ileride işlemci değiştirmeme engel olur mu?
Olmaz. Ryzen 5000 son AM4 işlemciler. Yeni çıkacak 11. nesil Intel işlemciler de son LGA 1200. zaten son DDR4 işlemciler bunlar, seneye DDR5 devri açılıyor.
İlk başta sorunlar olur, frekanslar normalden düşük olur, pahali olur. En erken 2023 2022'de geçilmeli DDR5'e. Mesela DDR4 ilk başka 2666 mı 2400MHz mi neydi, şimdi 4600 kadar gidiyor. DDR5 5200 başlar 5800 6000MHz kadar gider diye düşünüyorum.DDR5 erken gelir mi? Ona göre alayım.
İlk başta sorunlar olur, frekanslar normalden düşük olur, pahali olur. En erken 2023 2022'de geçilmeli DDR5'e. Mesela DDR4 ilk başka 2666 mı 2400MHz mi neydi, şimdi 4600 kadar gidiyor. DDR5 5200 başlar 5800 6000MHz kadar gider diye düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.