AMD mi Intel mi?

Bana göre AMD. F/P olarak AMD daha iyi. Güncel bir işlemci almak istediğinizde de AMD daha iyi olur çünkü Intel 14.nesilde soket değiştireceğinden 13.nesil işlemci alırsanız ileride sokette değiştirmek zorunda kalacaksınız, AMD 7000 serisi işlemci alırsanız ileriye dönük olur, AMD AM5 ile uzun yıllar devam eder. Param var en iyi oyun işlemcisini almak istiyorum dediğinizde de AMD (7950x3D).

Intel işlemci AMD rakiplerine göre ucuz ama LGA anakartlar AM4'e göre pahalı olduğu için fiyat farkı kapanıyor.

Ben kullandığım 3 bilgisayar'dada Intel kullandım. AMD'nin işlemci piyasasına Ryzen 5 5600'ü sokması büyük başarıydı.

İşlemci olarak AMD.

AMD özellikle geçtiğimiz yıla kadar 350 TL'lik anakart fiyatları ile fersah fersah fiyat performanstı, güncelde de AM4 platformu halen fiyat performans olsa da eskisi kadar aşırı avantajlı değil. Ancak iş AM5'e geldiğinde sadece DDR5 desteği olması ve anakart fiyatları ile eğer güncel nesil bir sistem topluyorsanız şu anlık sanki Intel daha fiyat performans.
Yine de her ikisi markada benzer özelliklerde asla keşke diğerini seçseydim dedirtmez. Zira AMD FX döneminde Intel yarı yarıya az çekirdeğe sahip işlemcilerle bile depar atıyordu, güncelde bu şekilde bir performans farkı olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı