AMD mi Intel mi?

Fanboy değilim normal bir kullanıcı olarak önerimi yaptım. i7 8700K kullanıyorum. Her öneri yapan fanboy olsaydı işimiz var. Eski bir kullanıcı olduğum için söyledim sadece. Son nesilleri bilemem.

Ben kimseyi savunmuyorum ayrıca fanboy değilim. Öznellik attığım yok dediğim gibi konu başlığından belirtmek üzere kendi yorumumu yaptım. Herkes Intel diyebilir veya herkes AMD'de diyebilir.

İşte yeni nesiller fazla değişti hocam, araştırıp öneri yapmanız daha sağlıklı olur.

Her öneri yapan fanboy olsaydı işimiz var.
Sırf önerdiniz diye fanboysunuz demedim, "AMD de kullandım ama Intel daha iyi" dediğiniz için dedim. Kullandığınız işlemciler eğer birbirine denk işlemcilerse (örneğin 5600X ve 12400F), o zaman kıyaslama yapmanız normal ancak 8700K ile alakası olmayan AMD bir işlemci ile denediyseniz elbette Intel daha iyi olur.

Ben AMD mi Intel mi alsam karar veremedim. Amacım sadece oyun oynamak, her tür oyunu oynayacağım neredeyse. Uncharted, GTA, RDR gibi ağır oyunları da Valorant, CS gibi FPS oyunlarını da oynayacağım. Yayın falan da açarım. Toplam bütçem 40 bin TL. Sizce AMD mi alayım Intel mi?
Hocam normalde AMD den şaşmam ama ben PC toplarken sıfır aylarındaki i5 13600K tanıdıktan neredeyse yarı fiyatına denk geldiği için Intel almıştım, gayrette memnunum, ama sıfır alacak olsam tabiki tartışmasız AMD alırım.

Ben AMD mi Intel mi alsam karar veremedim. Amacım sadece oyun oynamak, her tür oyunu oynayacağım neredeyse. Uncharted, GTA, RDR gibi ağır oyunları da Valorant, CS gibi FPS oyunlarını da oynayacağım. Yayın falan da açarım. Toplam bütçem 40 bin TL. Sizce AMD mi alayım Intel mi?
AM5 soketin oyun için F/P oranı daha yüksek. X3D işlemciler özellikle bu konuda Intel'i baya sollamakta. Oyüzden AMD tercihi daha mantıklı.
7800x3D'nin bile 14900K'dan güçlü oyun performansı olması buna örnek. Tabi daha ucuz modellere bakarsak Intel'in de iyi modelleri var ama AM5 daha geleceğe dönük.

AM4 ile LGA 1700 karşılaştırsak bariz Intel daha uygun olurdu.

İşte yeni nesiller fazla değişti hocam, araştırıp öneri yapmanız daha sağlıklı olur.

Yaşınız döneminde tabii ki elektronik olarak bazı şeyleri araştırmanız güzel bir şey, ama karşınızda ki kişinin yaşını bilmeden etmeden büyüğümüz mü acaba diyerek düşünerekten terslememenizi öneririm. Bizler de işin içinden geçtik. Aklınıza gelen/gelmeyen bütün işlemcileri kullandık. Pentium işlemcilerin bütün hepsini kullandık. Sizin araştırıp dediğiniz şeyi biz yıllardır/yıllarca kullandık. Ama çocugun biri de gelip bana ters bir cevap verip de "senin yorum yapmaya hakkın yok sus otur oturduğun yerde" der gibi dediği zaman işte ben o zaman yorumumu esirgemem çünkü belli bir yaşımız var o kişinin de saygı göstermesini rica ediyorum.

Konu sahibine gelecek olarak Intel mi AMD'mi şeklinde konu başlığı açılmış. AMD kullanılması zorunluluğu yok herkes neyi kullanmak isterse özgürdür. Intel'in en çok kullanılan işlemcileri de var. Fanboy demişsiniz ben 18 veya 19 yaşında veya yirmili yaşlarda kendimi böyle çoluk çocuğa ezdirecek bir insanda değilim. Ayrıca fanboy'da değilim.

İnsanlar bırakın önerisini yapsın yok o çöp yok bu kullanılmaz yok şu kullanılmaz bırakın şu işleri artık adam gibi karşınızda ki insanı kırmadan etmeden önerinizi yapın geçin.

Yaşınız döneminde tabii ki elektronik olarak bazı şeyleri araştırmanız güzel bir şey, ama karşınızda ki kişinin yaşını bilmeden etmeden büyüğümüz mü acaba diyerek düşünerekten terslememenizi öneririm. Bizler de işin içinden geçtik. Aklınıza gelen/gelmeyen bütün işlemcileri kullandık. Pentium işlemcilerin bütün hepsini kullandık. Sizin araştırıp dediğiniz şeyi biz yıllardır/yıllarca kullandık. Ama çocugun biri de gelip bana ters bir cevap verip de "senin yorum yapmaya hakkın yok sus otur oturduğun yerde" der gibi dediği zaman işte ben o zaman yorumumu esirgemem çünkü belli bir yaşımız var o kişinin de saygı göstermesini rica ediyorum.

Konu sahibine gelecek olarak Intel mi AMD'mi şeklinde yorum yapılmış. AMD kullanılması zorunluluğu yok herkes neyi kullanmak isterse özgürdür. Intel'in en çok kullanılan işlemcileri de var. Fanboy demişsiniz ben 18 veya 19 yaşında veya yirmili yaşlarda kendimi böyle çoluk çocuğa ezdirecek bir insanda değilim.

İnsanlar bırakın önerisini yapsın yok o çöp yok bu kullanılmaz yok şu kullanılmaz bırakın şu işleri artık adam gibi karşınızda ki insanı kırmadan etmeden önerinizi yapın geçin.

Estağfurullah hocam sizi kırmak gibi bir niyetim yok, sadece araştırırsanız daha iyi olur dedim yanlış anlaşıldım sanırsam, sadece Intel'in alınmayacağını ve geride kaldığını, problemlere bakmanızı söyledim naçizane fikrim Intel'in artık alınmayacağı AMD'ye göre çok geride kaldığını ve bir sürü problemi olduğunu söyledim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı