AMD Navi 23 Ekran Kartları Ray Tracing Özelliği Sunacak

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
AMD Navi 23 Ekran Kartları Ray Tracing Özelliği Sunacak
AMD Ray Tracing

AMD yeni Navi 23 ekran kartları ile donanımsal ray tracing desteği sunacak. Navi 23 kod adını taşıyan yeni nesil AMD ekran kartları ile donanım tabanlı ray tracing yani ışın izleme özelliğinin gelebileceği söyleniyor. Özelliğin mevcut AMD ekran kartlarındaki önemli bir eksik olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ray tracing’in ilk kez geçtiğimiz yılın bu zamanlarında NVIDIA RTX 20 […]

Devamı: AMD Navi 23 Ekran Kartları Ray Tracing Özelliği Sunacak
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

AMD kendin daha iyi bir şey çıkarsaydın. Acaba Nvidia ile nasıl bir anlaşma yaptı. Sonuçta yine Nvidia kazanacak gibi düşünüyorum.

Bu haberden böyle bir şey nasıl çıkardınız anlamadım. NVIDIA ile yapılan bir anlaşma yok.
Ray Tracing teknolojisi Turner Whitted tarafından 1979 yılında ortaya koyuldu. Turner; gölgeleri, yansımaları ve daha fazlasını içeren etkileyici görüntülerin nasıl hesaplanacağını açıkladı. Bu yüzden de Turner şu anda Nvidia’nın araştırma biriminde çalışıyor. AMD bu teknolojiyi birden kullanması beni düşündürdü. Çünkü bu konuda patent veya sözleşme gibi unsurlar olabilir. Bu teknolojiyi nasıl kullanma hakkına sahip oldu bunu merak ediyorum. Bana göre Nvidia taklit etmesi beni biraz üzdü. Bence AMD buna benzer kendi adı altında rekabet açısından gelseydi daha iyi olurdu.

AMD kendin daha iyi bir şey çıkarsaydın. Acaba Nvidia ile nasıl bir anlaşma yaptı. Sonuçta yine Nvidia kazanacak gibi düşünüyorum.

Ray Tracing bir NVIDIA teknolojisi değil. RTX, NVIDIA'nın kullandığı Ray Tracing çözümüne verdiği isimdir. Bu da DirectX Ray Tracing (DXR) ile çalışmaktadır.

Intel de AMD de kullanabilir. Hatta isteyen herkes kullanabilir.

Ek bilgi: Yeni Windows 10 sürümü 20H1 güncel Ray Tracing sürümü ile gelecek:

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı