AMD neden GDDR7'ye geçmiyor?

Azazel1140

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 580
Ryzen 3 2300X
8gb ddr4 3200mhz ram
500gb hdd
Merak ettim GDDR7 çıktı ama AMD daha geçmedi bilen var mı?

Merak ettim GDDR7 çıktı ama AMD daha geçmedi bilen var mı?
Büyük ihtimalle F/P oranını tutturabilmek için. Maliyeti daha düşük ve soğutması da daha kolay. Yüksek segment olan 9070/XT içinde bant genişliğini arttırarak enazından 5070'e yetişmiş bir hıza sahip. 9060XT'de fark bi tık daha göze batıyor ama performans olarak durumları belli.
GDDR6X'i de es geçmişler zaten zamanında.

Sonraki nesil de geçmeleri muhtemel. GDDR6'a da NVIDIA'nın bir sonraki neslinden sonra geçmişler zaten.

Büyük ihtimalle F/P oranını tutturabilmek için. Maliyeti daha düşük ve soğutmasıda daha kolay. Yüksek segment olan 9070/XT içinde bant genişliğini arttırarak enazından 5070'e yetişmiş bir hıza sahip. 9060XT'de fark bir tık daha göze batıyor ama performans olarak durumları belli.
GDDR6X'i de es geçmişler zaten zamanında.

Sonraki nesilde geçmeleri muhtemel. GDDR6'a da NVIDIA'nın bir sonraki neslinden sonra geçmişler zaten.

Doğru hocam gerçi GDDR6ya da geç geçil yapmışlardı.

Doğru hocam gerçi GDDR6ya da geç geçil yapmışlardı.
Genel olarak bakıldığında teknolojiyi geriden takip ediyorlar. NVIDIA öncü oluyor, AMD ise F/P şekilde sonradan uyarlayan.

Doğru hocam ben pek NVIDIA taraftarı değilim sistemi alabilirsem de RX 580 ile almayı düşünüyorum güçlü değil ama en azından Intel HD 4000'den iyidir.

Doğru hocam ben pek NVIDIA taraftarı değilim sistemi alabilirsem de RX 580 ile almayı düşünüyorum güçlü değil ama en azından Intel HD 4000'den iyidir.
HD 4000'den RX 580'nin ikizi 480'e geçmiş biri olarak diyebilirim ki: Sürünmekten, yürümeye geçmiş gibi olacaksınız. Tabi günümüzde artık bu kartlarda süründürüyor adamı yeni oyunlarda.

Ben neyse ki bir CS bir de Minecraft oynuyorum o yüzden bana RX 580 şimdilik yeter ama ileriki dönemde sürücü desteği bitince 2-3 sene daha kullanıp 7000 serisine geçmeyi düşünüyorum, bir alayım da ondan sonra karar veririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı