AMD neden kötüleniyor ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amd kötüleniyor çünkü hakediyor. Hem işlemci hem ekran kartlarında Amd herzaman fazla güç tüketip daha fazla ısınmıştır. Örneğin r7 serisi rakibi Nvidia 700 serisi kartlara göre çöptür. r7 260x aynı fiyat segmentindeki 750 ti'ye göre neredeyse 2 kat fazla güç çeker ve çok daha fazla ısınır. İşlemcide de çağ öncesinden gelir; üretim teknolojisi, çekirdek performansı, güç tüketimi, fazla ısınma gibi birçok problemi vardır. Ama son yıllarda ürettiği r9 serisi kartlar yine Nvidia'ya göre fazla güç harcasada eskiden olduğu kadar fazla değil ve bu açığı fiyatıyla ve performansıyla kapatıyor. r9 serisi kartlar öncesinde ekran kartında ve işlemcide hiçbir zaman mantıklı bir seçenek olamamıştır; saygılar.

HD 7870 500 TL iken GTX 570 1000TL'idi ve performansları yakındı. Yani AMD'yi kötülemeden önce hatırlayın bakalım neler varmış...

HD 7870 500 TL iken GTX 570 1000TL'idi ve performansları yakındı. Yani AMD'yi kötülemeden önce hatırlayın bakalım neler varmış...
Haklısınız arada sivrilen istisna güzel model de var tabi kaç yıllık markalar. Hatta Hd serisi kötü sayılmaz. Hd 7870'e kısa süre sonra nvidia gtx 760'la.
O kart konusunda haklısın iyi bir kart. İstista olsun tabi arada; kaç yıllık marka Amd. Hd serisileri zaten Amd'nin zirvesi .Nvidia hd serisine 700 serisiyle cevap vermiştir, yine hd serisi birkaç kart fiyat performansıyla alınabilir kalmıştır. Ama bu başlıkta model ismi yok bir genelleme yaptım Amd için. Bir yada birkaç çiçekle bahar gelmiyor.

Son düzenleme:
AMD'yi önermiyoruz çünkü mimarisi eskidi şu dönemde belki sadece render yapıcak kişiler alabilirler onları bilmem ama oyun performansında şuan güncel mimariden ötürü İNTEL daha önde. Ekran kartında ise Nvidia, AMD'den çok daha iyi reklam yapıyor bu yüzden satış miktarı tavan yapıyor.

10-12 Senelik Nvidia kullanıcısıyım. Yazılım dışında iyi bir yanı yok. Her şeyi kısıtlı veriyor. Ya 512mb 25bit yapar ya 128bit 2gb. İkisinden biri bir yerde sorun çıkartıyor. GTX 970 1.500 lira ama rezalet bir kart. 3.5gb vram hızlı 0.5gb yavaş. ses çıkartıyor. ama amd r9 390x e bak bir de. 8gb 512bit. Ver bol keseden rahat etsin amacın ne kısıtlamanın. Olur mu yeni çıkan %5 daha iyi olan kartı nasıl satsın ? GTX 760 ie 960 arasında ne kadar fark var sanki tüketim dışında ?

Artık bit ve vram değerlerinin eskisi kadar önemli olmadığını hatırlatayım. Gtx 970 muazzam derecede az güç tüketen ve gtx seririsin en iyi f/p kartıdır. r9 390x de çok iyi bir karttır güç tüketimi o kadar fazla değildir. r9 390x iyi bir karttır ama gtx 970 de olan bazı şeylerde onda yoktur.Gtx 760'la 960'ı karşılaştıracaksan ben seninle konuşmak istemiyorum. Biraz araştırma yapsan çok iyi olacak.

Yalnız bahsettiğiniz kart o segmentin en iyi f/p ürünlerinden bir tanesi, daha önce defalarcada söylendi 3.5 GB olayı sorun çıkarmıyor diye. Ayrıca bit'e RAM'e bakma olayı eskide kaldı.
Arkadaşında dediği gibi biraz araştırma yapın siz.

Bit'e bakma ram'e bakma. 2k monitörde witcher 3 3.3gb vram harcıyor. Ekran çözünürlüğü arttıkça veriyolu ihtiyacı artıyor. Tabii ki bit lazım. kalkıp 1024 bit dandik bir ekran kartını savunmuyorum. 4gb ekran kartına 1500 lira verilmez. 6gb olana da 2000 lira verilmez. 1 sene sonra ne tarz oyunların ne şekilde sistem isteyeceğini kimse bilemez.

GTX 960 eğer 256 bit olsa 2k ekran çözünürlüğünde kullanılabilirdi. Ancak kullanıcıyı kısıtlayan Nvidia yine iş başında. Bana bilmiyorsun demeden önce araştırın.

Sırf gpu hızlı diye 3.5Gb (Ve sorun çıkarmıyor bahanesi) ve yine CW sorunu varken yine hiç etkilemez beni bahanesi ile yaşamaya devam edebilirsiniz. Şuan ki oyunlar için elbette sıkıntı çıkarmaz. Seneye 2k monitör ile o kart hiç bir işe yaramaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…