AMD neden kötüleniyor ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
AMD işlemcileri çok ısımöası sadece sorun onun dışında gayet iyi bir performans sergiliyor ekran kartları zaten muhteşem ama eğer bir kullanıcı 2000 Tl ve üstü toplayacak ise intel almalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
4K'nın gereksiz olduğunu düşünmemle birlikte bana tek lazım olan 4K TV'ye bilgisayarı bağladığımda azcık da olsa rahat kullanabiliyim. 4K için ne sistemler yapıyorlar biliyorum ama bir kaç ufak ayar kısarak R9 390x ile 4k monitörde kısa vadede iş yapılabilir.

AMD ekran kartı almak isteyen kartın sıcaklık, vram ve bit değerlerine bakması gerekirken, Nvidia tarafından kart alacakken mağazadaki satıcının yüzünde sıcak bir gülümse aramak ideal...

Bu yüzden AMD çok kötüleniyor bence...

Amd'ye şuan kötü diyen varsa Asus veya Msi almış olabilir cidden çok fazla ısınıyor. Sapphire maksimum 75 derecede dolaşırken msi 83 asus ise 85 derecelere çıkıyor. 2. Sorun güç çekimi ve zaten ısınmanın sorunu da bu. Ancak Çoğu kasa artık güç kaynağı ile satılıyor. 600-650 Watt bir psu yeter de artar. Onun dışında başka sorun yok. Yazılıma gelirsek son dönemde yazılım kalitesi bence AMD öne geçti. Nvidia hep hata veriyordu Win10 çıktığından beri. (Bahsettiklerim R9 390X içindi. Düşük model daha düşük psu ister tabii ki. Kimse gelip fazla elektrik faturası gelir demesin :D )

Elbette haklısınız. Sonuç gene alıcının ne istediğine kalıyor. 4K' da R9 390X biel yeterli olmuyabiliyor ultrada o yüzden 4K için sosyal genelde çift ekran kartı öneriyor.

Aga ben valla nvidiayla mutluyum.
Bi daha amd kart asla diyorum.
860K'mla da derdim yok şimdilik, biraz daha kullanayım İntele de geçtim mi tamam.

Saat hızı daha hızlı olduğu halde o zaman GTX 970 neden R9 390x ten daha iyi performans vermiyor ?

Çok anlıyorsunuz ama fanboyluk üzerine kullanıyorsunuz bildiklerinizi. Gerçek hayata aktarma yok. Sistem toplama yok. Burada 2-3 kişiden 2-3 videodan duyduklarınız ile tavsiye veriyorsunuz. Cidden çok yazık.

Ekran kartlarını sınıflandırırken bu 1000 lira orta sınıf 2k açmaz, bu 1500 orta sınıf 4k giriş vs. mi diyorsunuz söyleyin bakalım bizde bilelim madem çok biliyorsunuz anlatın ?
Ben size cevap vermedim ki. Ben konunun ilk mesajına yani konuyu yazana cevap verdim.

Amd kötüleniyor çünkü hakediyor. Hem işlemci hem ekran kartlarında Amd herzaman fazla güç tüketip daha fazla ısınmıştır. Örneğin r7 serisi rakibi Nvidia 700 serisi kartlara göre çöptür. r7 260x aynı fiyat segmentindeki 750 ti'ye göre neredeyse 2 kat fazla güç çeker ve çok daha fazla ısınır. İşlemcide de çağ öncesinden gelir; üretim teknolojisi, çekirdek performansı, güç tüketimi, fazla ısınma gibi birçok problemi vardır. Ama son yıllarda ürettiği r9 serisi kartlar yine Nvidia'ya göre fazla güç harcasada eskiden olduğu kadar fazla değil ve bu açığı fiyatıyla ve performansıyla kapatıyor. r9 serisi kartlar öncesinde ekran kartında ve işlemcide hiçbir zaman mantıklı bir seçenek olamamıştır; saygılar. :)
Bu forum tamamen taraflı bu tip yorumlar silinmez, yazan cezalandırılmaz ama... Ben ne yazarsam yazayım hemen yanlış bilgi, uygunsuz uslup v.s. INTEL ve nVIDIA forumu. :lanet:

@Luck Star
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu dikkatlice izle burdaki teknolojilerin çoğu gtx970 içinde geçerli. r9 serisi çıkmadan neredeyse 1 yıl önce gtx 900 serisi çıktı. Buna rağmen ne kadar fazla yenilik getirdiğine bak.
28. dakikadan sonra bit değerinin 384 bitten 256 ya düşürülmesine rağmen verimlilik ve yazılımla performansının nasıl artırıldığı açıklanıyor. r9 390x gtx 970'ten performanslıdır. Fiyatıda çok iyi ama güç tüketimi kocaman bir eksi. 2k veya 4k için 390x tabiki tercih edilebilir, iyi karttır. Dx12 ile vram kullanımı önemli hale geliyor haklısın hatta gta v'de vramın gelecekte önemli hale gelebileceğinin sinyallerini veriyor ama 512 bit olmasına gelirsek bu tamamen etkisiz. Nvidia'nın renk sıkıştırma teknolojisi adını verdiği olay o açığı rahatça kapatıyor bu sayede güç tasarrufuda sağlıyor. (256 Bit Nvidia mı 384 Bit AMD mi ?) Bu konuda video yetersiz gelirse bu linkte Recep Baltaş'ın açıklaması da var.Şunu gözden kaçırmamak lazım senin aldığın nvidia daha az güç tüketecek daha çok yazılımla ve birsürü güzel teknolojisiyle hem kafanı rahat ettirecek hemde elektrik faturasından kısarak aradaki ufacık farkıda misliyle sana geri kazandıracak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Al bunada bak 2 gb vram bile 1080p de bazı kartlar için ne kadar yeterli. Ama buna rağmen Gta v'de gtx 970 gibi çok performanslı bir kartın vramının tamamına yakınını kullanmasını sağlamak mümkün, bu yüzden daha fazla olsa fena olmazdı.
Son olarak gtx760 ile gtx960 arasındaki fark güncel teknolojilerin desteğidir. Fps ler yakın ama görüntü kalitesi fark eder; görüntüyü işleyen yazılımlardan dolayı ki zaten fiyatlar da yakın.dx12 nin gtx 960'a katacağı çok daha fazla bunu nvidia kendi açıklıyor. Gtx960 demek geleceğe yatırım demek oluyor.
DirectX 12 ve Feature Level Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Dx12 desteğide burda açıklanıyor. 900 serisi kartlar Feature Level 2 (dx12.1) oluyor basit ve anlaşılır.

İşlemcilerini tavsiye etmiyorlar ama ekran kartı konusunda Nvidia'yı geride bırakır.
FPS açısından tabiki Nvidia ' yı geride bırakıyor ama yazılım konusunda ve ısı konusunda Nvidia bir tık önde. Açıkçası aralarındaki FPS çok olmadığı için Nvidia daha çok tercih ediliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı