AMD Phenom II X4 965 ve RX 570 uyumlu mu?

furkanak012

Centipat
Şu anda sistemimde R7 240 takılı sistemimi yükseltmeye karar verdim. Bütçeme en uygun ikinci el kart RX570 oldu sahibinden de 700TL'ye Sapphire RX570 Nitro+ OC GDDR5 4 GB 256Bit buldum rakiplerine göre bayağı iyi ve güç tüketimi daha az sizce işlemcimle uyum sorunu yaşar mıyım? Ayrıca işlemci OC ile 3.8GHz(4 Core) stabil çalışmaktadır. 12 GB RAM'im mevcuttur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim kadarıyla uygun değildir.
RX 570 uyumlu olan işlemcilerin başında Ryzen serisi var.
Ryzen 2200G Gibi işlemciler için maksimum ekran kartıdır RX 570.
Şuan ki dediğiniz işlemci darboğaz yapacaktır.

Benim bildiğim kadarıyla uygun değildir.
RX 570 uyumlu olan işlemcilerin başında Ryzen serisi var.
Ryzen 2200G Gibi işlemciler için maksimum ekran kartıdır RX 570.
Şuan ki dediğiniz işlemci darboğaz yapacaktır.
gözle görünen bi darboğaz olurmu?
rx580 testi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ayrıca ilerki zamanlarda fx bir işlemci takacağım

Son düzenleme:
Eğer FX Ailesinden bir işlemci takmayı düşünecekseniz FX 8300 Yada 9000 Serisi içerisinden takın derim.
Phenom için tabi ki de RX 570 çok fazla gelecek ve gözle görülecek kadar büyük darboğaz yapabilir.
RX Ailesi çok güçlü bir aile hocam.
Phenom ile besleyemezsin.

İlla Ryzen yada i5 İ7 gibi işlemciler isteyecek.

Eğer FX Ailesinden bir işlemci takmayı düşünecekseniz FX 8300 Yada 9000 Serisi içerisinden takın derim.
Phenom için tabi ki de RX 570 çok fazla gelecek ve gözle görülecek kadar büyük darboğaz yapabilir.
RX Ailesi çok güçlü bir aile hocam.
Phenom ile besleyemezsin.

İlla Ryzen yada i5 İ7 gibi işlemciler isteyecek.
ilerde fx serisine geçeceğim şuanda çalışması yeter ekran kartının darbopazı hesaplamıyorum daha doğrusu :)

ilerde fx serisine geçeceğim şuanda çalışması yeter ekran kartının darbopazı hesaplamıyorum daha doğrusu :)
Eğer bu süre içerisinde oyun oynayacaksanız düşünmek gerek :).
Hocam eğer hesaplamaz iseniz Sistem büyük bir tehdit altında olacak ona göre bu durum ekran kartının performansının düşmesi FX alsanız bile hala performans düşüşleri gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Eğer bu süre içerisinde oyun oynayacaksanız düşünmek gerek :).
Hocam eğer hesaplamaz iseniz Sistem büyük bir tehdit altında olacak ona göre bu durum ekran kartının performansının düşmesi FX alsanız bile hala performans düşüşleri gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
hocam fiyatlar çok pahalı be yeni işlemci yeni anakart yeni ramlaer en az 2bin tl bir süre iadere edecem yavaş yavaş sistemi yükseltecem

hocam fiyatlar çok pahalı be yeni işlemci yeni anakart yeni ramlaer en az 2bin tl bir süre iadere edecem yavaş yavaş sistemi yükseltecem
Şu sıralar sistem felan toplamak çok pahalıya patlar zaten.
Ekran kartı stok sorunları İntel'in işlemci fiyatlarını %200 artırması NVIDIA'nın AMD'ye karşı yaptığı ataklar sonrası eski ekran kartlarında sorunlar gibi bir çok problem var.
En iyisi beklemek ve neler olacağını görmek,piyasa çok karışık hocam :D.

Hocam merhaba ;
şuan sistemimde Phenom ii x4 965 BE var ve 3 gün önce yanına Aorus Rx 570 adlım ve inanılmaz darboğaz yapıyor ekran kartının yüksek ayarda oynatabileceği her oyunda neredeyse skyrimde bile ufak ufak fps düşmeleri yaşadım istersen al kendin dene ama alıp benim gibi sistem yenilemek zorund kalırsın komple :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı