AMD Phenom II X6 ile RX460 veya GTX1050

• Konuyu başlatan Axis
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2.719

Axis

Kilopat
Daha fazla  
  • AMD Phenom II X6 1055T 2.8 GHZ
  • DEEPCOOL İşlemci Soğutucu
  • GA-890GPA-UD3H Anakart
  • 8 GB DDR3 RAM
  • OCZ 750W 80+ PSU
  • 1 TB HDD + 128 GB SSD
  • 1080p LG Monitör
Merhabalar, sistemim belirttiğim şekilde emektar ekran kartım ATI Radeon 4890 yandığı için bir ekran kartı almak istiyorum diziüstü bilgisayarım olduğu için ve masaüstüm genel itibariyle yaklaşık 6-7 yıllık olduğu için RX470, GTX 1060 vs. kartları düşünmüyorum. Anakartım PCI Express 2.0 ve işlemcim haliyle eski lakin darboğaz yapmayacağını düşünüyorum. Başlıkta belirttiğim 2 ekran kartı arasında kaldım "MSI Tek Fan 2 GB" 527 TL, "ASUS Çift Fan 2 GB RX460" ekran kartını da 507 TL'ye buldum. Şuan için GTX1050 daha iyi gözükse de DX12 oyunlarda RX460 daha iyi gibi gözüküyor. Sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gtx 1050 alman faydana olacaktır. İşlemci darboğazı ise olmayacağını düşünüyorum.

İki kart arasında 1050 fakat Tİ modelini alman daha yararlı olacaktır. GTX 970 ile çok hafif darboğaz yapan bir işlemcin var. 1060 a bile çıkabilirsin aslında.

Aynı işlemciyi stok bir şekilde Rx470 ile kullanmaktayım. Far cry primalde benchmark testinde ultrada ortalama 42-43 fps alıyorken İ5 4460 ile 62-63 fps civarında alabiliyorum. Yani 1050 alarak iyi yapmışsınız diyebilirim.
Konu ile alakasız bir sorum olacaktı. İşlemci fanından memnun musunuz? Boşta ve yükte sıcaklık değerleri nelerdir acaba?

Aynı işlemciyi stok bir şekilde Rx470 ile kullanmaktayım. Far cry primalde benchmark testinde ultrada ortalama 42-43 fps alıyorken İ5 4460 ile 62-63 fps civarında alabiliyorum. Yani 1050 alarak iyi yapmışsınız diyebilirim.
Konu ile alakasız bir sorum olacaktı. İşlemci fanından memnun musunuz? Boşta ve yükte sıcaklık değerleri nelerdir acaba?

Onboard ekran kartıyla saatlerce CS GO oynama + arada internet.
İşlemci Sıcaklığı: Min 30 Max 32 (Bu aralık dışına çıkmıyor sabitlenmiş sanki)
Üründen çok memnunum (Deep Cool Gammaxx 300)
Neredeyse 7 sene olacak PC hala çatır çatır çalışıyor 4 GB ramim bozulmuş bazen çalışıyor bazen çalışmıyor onu değiştirsem ekran kartı da gelse bi' 5 sene daha gider herhalde :D

Onboard ekran kartıyla saatlerce CS GO oynama + arada internet.
İşlemci Sıcaklığı: Min 30 Max 32 (Bu aralık dışına çıkmıyor sabitlenmiş sanki)
Üründen çok memnunum (Deep Cool Gammaxx 300)
Neredeyse 7 sene olacak PC hala çatır çatır çalışıyor 4 GB ramim bozulmuş bazen çalışıyor bazen çalışmıyor onu değiştirsem ekran kartı da gelse bi' 5 sene daha gider herhalde :D
İşlemcinin tek çekirdek performansı düşük kalıyor o yüzden ekran kartını beslemekte biraz problem yaşıyor yoksa bende 7 senedir kullanmaktayım. Şuan darboğaz hariç bir sıkıntı yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı