AMD Phenom X2 570 ve RX 470 Sistem Uyumluluğu

MetinÖzkan

Hectopat
600W PSU
MSI 970A PRO GAMING Karbon AM3 2333 Anakart
AMD Phenom X2 570 İslemci
8GB RAM
MSI RX 470 4GB Ekran Karti Armor O.C

Kasa yok, HDD yok.

Bu sistem darboğaz yapar mi acaba destek, olacak biri var mi?
Ayrica fiyat olarak ne kadar eder? 2.el bahsediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psu: idare eder.Yeterli.Önemli olan +plus sertifkası varmı,markası nedir? Önemli olan o.
Anakart:Biraz eski ama ram frekans desteği gayet iyi. Standart ddr4 lerin 2133 olduğunu düşünürsek Ddr4 ile bile kapışır
İşlemci; Kesinlikle yetersiz. Phenom II x6 olsaydi ,idare eder diyebilirdim. Çoğu oyunu 1080p de low bile oynamakta zorlanırsınız o yüzden işlemci kötü diyorum.
Ekran kartı:Giriş seviye ekran kartı aralığında. 1050ti dan çok az geride kalıyor, yaklaşık 8sıra .DX 12 desteği de var.https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1050-Ti-vs-AMD-RX-470/3649vs3640
Kasa ve hdd olmaması çok büyük eksi. Sistemin çalışıp çalışmamasını nasıl test edeceksiniz?
2. el taraftarı değilim ama bu sistemin en büyük eksisi uygun bir işlemci olmaması. Piyasada phenom x6 1100t bulabilirseniz bu sistem iyi; aksi taktirde tavsiye etmem. Tek artısı ise ekran kartının güncel olması.
Ucuz etin yahnisi pahalı olur, o yüzden tavsiyem biraz daha bekleyin,yada çok iyi araştırarak 2. el parça toplayan bir bilgisayarcıdan birleştirin.

Son düzenleme:
Psu: idare eder.Yeterli.Önemli olan +plus sertifkası varmı,markası nedir? Önemli olan o.
Anakart:Biraz eski ama ram frekans desteği gayet iyi. Standart ddr4 lerin 2133 olduğunu düşünürsek Ddr4 ile bile kapışır
İşlemci; Kesinlikle yetersiz. Phenom II x6 olsaydi ,idare eder diyebilirdim. Çoğu oyunu 1080p de low bile oynamakta zorlanırsınız o yüzden işlemci kötü diyorum.
Ekran kartı:Giriş seviye ekran kartı aralığında. 1050ti dan çok az geride kalıyor, yaklaşık 8sıra .DX 12 desteği de var.https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1050-Ti-vs-AMD-RX-470/3649vs3640
Kasa ve hdd olmaması çok büyük eksi. Sistemin çalışıp çalışmamasını nasıl test edeceksiniz?
2. el taraftarı değilim ama bu sistemin en büyük eksisi uygun bir işlemci olmaması. Piyasada phenom x6 1100t bulabilirseniz bu sistem iyi; aksi taktirde tavsiye etmem. Tek artısı ise ekran kartının güncel olması.
Ucuz etin yahnisi pahalı olur, o yüzden tavsiyem biraz daha bekleyin,yada çok iyi araştırarak 2. el parça toplayan bir bilgisayarcıdan birleştirin.
öncelikle değerlendirme yaptiğiniz için teşekkür ederim.
İşlemcinin değişmesi için konuşucam alicağim kisiyle bu sistem 1250 tl edermi sence onada cevap verebilirmisin ? hdd ve kasa elimde mevcut test etme imkanimda olucak zaten test ederken nasıl test etmeliyim ?

World of Warcraft System Requirements | Can I Run World of Warcraft PC requirements
En güncel oyunlardan olan wow u bile yüksek ayarlarda oynarsın.
Güncel bir çok oyun artık çok çekirdek istemeye başladı. 4 çekirdekden aşağısı biraz yetersiz kalıyor.Ben bile bi ara phenom x6 çok aradım bulurmuyum diye; lakin bulma imkanım olmadı. bulsaydım şu anki yeni kasayı toplamayabilirdim :) Bu arada sistem para eder mi konusunda şöyle diyeyim; parça değeri olarak evet eder.Sadece rx470in orjinali bile 900 küsür tl şu an. Fakat dediğim gibi 2. el almak her zaman risktir.Eğer ki sistemi phenomx6 ile alırsanız; ki bence o şekil yapmadan almamalısınız; o işlemciye uygun ; hatta yeni platformlarla da uyumlu(am4)alabileceğiniz en güçlü işlemci soğutucuyu almanızı öneririm.(en azından 1-2ay sonra) .Sistem stress testi ettirip alma imkanınız varsa daha iyi olur. Eğer sıcaklık değerleri normalse rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• güncel wow.jpg
    güncel wow.jpg
    121,9 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı