Çözüldü AMD Phenom X6 1055t GTX750 Ti sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sugarsgames

Hectopat
Daha fazla  
PC bu ekranda kalıyor.
BIOS'a giremiyorum.
AMD Phenom X6 1055t.
GTX750 Ti.
HyperX 6 GB RAM.
Seagate 2TB HDD.
230v PSU.
Gigabyte anakart.

Dosya Ekleri

• 16591879455175805395827342970868.jpg
    16591879455175805395827342970868.jpg
    209,1 KB · Görüntüleme: 42
Çözüm
Evt 230 w güc kaynağı yeterli geliyordu uzun zamandır . Biosu açamıyoruz , 3 4 kere tık tık ses yapıp yeniden başlıyor
230W değil de 230V sanırım. Sistem çalışıyormuş neticede 230W ise düşük ama öncelikle sorunuza bakalım.
Tık tık ses yapıyor demişsiniz. Daha mesajınızı görmeden HDD kaynaklı olabilir diyecektim. Sağlık değeri çok düştüğü için HDD okumuyor veya tanımıyor o yüzden bu ekranda kalıyor diye tahmin ediyorum.
Mesela HDD çıkarıp yeniden başlatırsanız bu ekranı kolayca geçecektir tahminim.
Aynı şekilde başka bir USB depolama varsa onu okuyamadığı için devam edemiyor olabilir, çıkartın.
Eğer HDD kaynaklı değilse RAM kaynaklı takılma da olabiliyor bazen bu aşamada. O yüzden de RAM'ları çıkartıp tek tek ve farklı slotlarda deneyip açılıyor mu bakın.
230W PSU'nun yeterli gelmesi imkansız; sadece işlemci 125W tüketiyor, ekran kartı da 60W desek 185W zaten sadece iki bileşen. 12V kanalından en kötü 160W bile verebilse yetmiyor ki, başka bir PSU ile deneme şansınız varsa deneyin.

Evt 230 w güc kaynağı yeterli geliyordu uzun zamandır . Biosu açamıyoruz , 3 4 kere tık tık ses yapıp yeniden başlıyor
230W değil de 230V sanırım. Sistem çalışıyormuş neticede 230W ise düşük ama öncelikle sorunuza bakalım.
Tık tık ses yapıyor demişsiniz. Daha mesajınızı görmeden HDD kaynaklı olabilir diyecektim. Sağlık değeri çok düştüğü için HDD okumuyor veya tanımıyor o yüzden bu ekranda kalıyor diye tahmin ediyorum.
Mesela HDD çıkarıp yeniden başlatırsanız bu ekranı kolayca geçecektir tahminim.
Aynı şekilde başka bir USB depolama varsa onu okuyamadığı için devam edemiyor olabilir, çıkartın.
Eğer HDD kaynaklı değilse RAM kaynaklı takılma da olabiliyor bazen bu aşamada. O yüzden de RAM'ları çıkartıp tek tek ve farklı slotlarda deneyip açılıyor mu bakın.

Çözüm
Farklı bir hdd taktık 320 gb açıldı . Ne olduğunu cözemedik diğer hdd yi geri takıp deneyeceğız
Başta söylediğim gibi HDD sağlık durumu çok düşük olduğundan okuyamıyor ve ekranı geçmiyor. Başka bir harddisk ile sistem bağlanınca kendi harddiskinizin sağlık durumuna da bakarsanız max %10 filan çıkacaktır zaten bu durumda. Eğer bir şekilde açılma durumu varsa veri kurtarmaya bakın. O işlemden sonra da low level format atıp belki bir süre daha çok güvenmeden kullanma şansınız olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı